Zakelijke Vrienden
Image default
Zakelijke dienstverlening

Presenteren. Start met een goede bedrijfspresentatie!

Werk jij in de zakelijke dienstverlening? Dan is de kans groot dat je regelmatig een presentatie moet geven. Denk hierbij aan een presentatie voor de klant, voor je team of misschien voor de CEO van het bedrijf waar je voor werkt. Presenteren ligt je, of ligt je niet zeggen velen. Hier zijn we het helemaal mee eens maar we zijn ook van mening dat je zeker kan trainen hoe goed je in presenteren bent! Net zoals bij gitaar spelen: je wordt er beter in naar mate je meer oefent. Onderstaand geven wij een paar quick wins om je presentatie skills te verbeteren.

  1. Ken je tekst van binnen en van buiten. Dit klinkt als een logisch advies, maar heel veel mensen starten pas de dag van tevoren met het oefenen van hun tekst. Als je tijdens een presentatie een black-out hebt en ‘uh… ja….uh’ zegt dan verlies je het vertrouwen en de aandacht van je luisteraars. Leer je tekst dus helemaal uit je hoofd, alsof je het kan dromen. Zo hoef je het ook niet op een saaie manier van het scherm voor te lezen, een andere veelgemaakte fout, maar kan je in contact met het publiek je verhaal vertellen.
  2. Pak een glas water en een pen. Ja je leest het goed. Zet een glas water voor jezelf klaar, zodat je bij een eventuele black-out even wat water kan drinken om na te denken waar je gebleven was in de presentatie. Daarnaast is het handig om een pen vast te houden, dit zorgt er namelijk voor dat je geen ongemakkelijke houding aanneemt en je handen in je broekzakken stopt.
  3. Zorg voor een sterke presentatie. Niets is zo storend en overprikkelend als een volgepropte PowerPoint presentatie. Als de presentator zijn presentatie als groot spiekbriefje gebruikt, weet je dat hij waarschijnlijk een slechte voorbereiding heeft getroffen. Wij adviseren om een sterke bedrijfspresentatie in elkaar te zetten: een korte, dynamische en leuke presentatie. Eentje waarbij je publiek denkt ‘wauw, hier is moeite voor gedaan’. Dit kan je zelf doen, maar dit kan je ook door een bureau laten doen.

 

The Presentation Factory

Een bureau die dynamische bedrijfspresentaties maakt is The Presentation Factory uit Breda. Geen idee is te gek! Het team creatieve designers maakt presentaties met een ‘wauw’ factor. Wil jij indruk maken op je publiek? Neem dan zeker een kijkje op de website van The Presentation Factory. Ze maken presentaties met een ‘wauw’ factor