Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Vanwege deze redenen zijn heuptasjes helemaal terug!

Vanwege deze redenen zijn heuptasjes helemaal terug!

De polyester heuptasjes uit de jaren 90 zijn allang niet meer in de mode. Ze zijn juist opnieuw ontworpen als heuptasjes en zijn ineens weer cool – beroemdheden dragen ze (bedankt, Leo DiCaprio en Rihanna) en ze zijn op de catwalk getoond door Gucci, Marc Jacobs en Prada. Maar naast de coole mensen die ze dragen, zijn hier nog enkele praktische redenen waarom heuptasjes weer populair zijn voor zowel mannen als vrouwen – en waarom je niet bang hoeft te zijn om lid te worden van de club die groot fan is van de heuptas heren

Perfect voor op reis

Wanneer je naar een nieuwe plaats reist – vooral een waar je als toerist opvalt – kan het hebben van een heuptasje cruciaal zijn! Een middelgroot heuptasje is namelijk de perfecte maat om alles wat je nodig hebt dicht bij je lichaam te dragen, zodat je niet onnodig de aandacht op je spullen vestigt als je door drukke openbare ruimtes loopt. Heuptasjes houden zakkenrollers op afstand wanneer ze in een grote stad zijn, en rugzakken met veel vakken zorgen ervoor dat je mobiele telefoon snel toegankelijk is, zodat je nooit een foto hoeft te missen.  

Erg handig

Als je ooit in je tas van Legend hebt gegraven om je chapstick te vinden en eerst alles eruit hebt gehaald, misschien is een heuptasje wat je nodig hebt. Heuptasjes zijn terug in stijl omdat ze veel zakken en ritsen bieden – je kunt nu gemakkelijk dingen georganiseerd houden voor je werkdag, een dag wandelen met vrienden of dat epische zomermuziekfestival dat je hebt gepland. Er zijn zelfs vakken die groot genoeg zijn voor je paspoort, tablet en telefoon, zodat je ze veilig kunt gebruiken als een persoonlijk item op een vlucht.

Mooi uiterlijk

Hoewel je zeker traditioneel kunt gaan bij het stylen van je heuptasje – klik gewoon de riem om je middel om op je heup te dragen – dit is niet de enige optie. Nu heuptasjes terug zijn, hebben ze hun eigen trends gecreëerd. Overweeg om je heuptasje te dragen als een trendy crossbody-draagtas – lus de riem gewoon over één schouder en om je andere kant. Je rugzak moet hoger zitten dan een traditionele crossbody-tas, met het zakje over je borst als je snel bij je spullen wilt, of achter je rugzak als je onderweg bent. Wil je een ingetogen stijl? Leg je heuptasje als laagje – stop het gewoon onder een jas voor een afgelegen draagplek.

Licht inpakken

Heb je echt vijf verschillende kleuren lippenstiften, vochtinbrengende crème en een munt nodig van dat Mexicaanse restaurant waar je weken geleden naar toe ging in je tas? Het compacte karakter van een heuptasje minimaliseert de hoeveelheid spullen die je meeneemt, zodat je je houdt aan het inpakken van alleen de essentiële dingen.

Mooie stoffen

Heuptasjes worden niet langer gemaakt van het goedkopere polyester materiaal dat velen kennen en liefhebben (of haten) uit de jaren ’80 en vroege jaren ’90. Nu zijn er veel verschillende stofkeuzes om uit te kiezen, afhankelijk van of je ’s avonds naar de stad gaat of geniet van een picknick met vrienden in het plaatselijke park.