Zakelijke Vrienden
Image default
Marketing en reclame

Wat je wil weten over Google Ads

Je wil graag met je bedrijf advertenties gaan plaatsen. Je kan dit online doen, zodat je online marketing een boost krijgt. Dat kan gemakkelijk met Google Ads. Dit is een advertentieprogramma waarin je advertenties kunt klaarzetten om die aan publiek te laten zien. Het is een programma van Google en ieder bedrijf kan dit programma gebruiken. Met Google Ads kun je er uiteindelijk voor zorgen dat je hoger in Google komt. Zo vergroot je dus door je Google Ads je naamsbekendheid.

 

Zoekwoorden

Google Ads werkt op basis van zoekwoorden. Je moet dus van tevoren goed kijken waar klanten je product op zoeken. Je kan hier achter komen door een tool zoals Keyword Planner te gebruiken. Koppel de zoekwoorden die passen aan je advertentie. Zodra klanten in Google dat zoekwoord intypen kom je door Google Ads hoog in Google te staan. Alleen de klanten die daadwerkelijk op zoek zijn naar je product krijgen je advertentie te zien. Je ziet dan in Google voor de naam van de website advertentie staan. Klikt de klant hierop? Dan is je missie geslaagd.

 

Tekst

Natuurlijk moet er ook tekst bij je advertenties komen. Het is handig om je zoekwoord ook een of twee keer in die tekst te laten terugkomen. Begin in ieder geval altijd met en kop, want dat is het eerste wat mensen zien. Zorg als dat kan dat in de kop ook al het zoekwoord aanwezig is. Schrijf daarna een kort tekstje over het product en voeg daarna een call to action toe. Dit maakt mensen nieuwsgierig, waardoor je kans hebt dat ze eerder op je advertentie klikken.

 

Score

Vervolgens is de advertentie geplaatst en kun je in Google Ads zien hoe de advertentie scoort. Je kunt altijd bijsturen en andere zoekwoorden plaatsen. Zo kun je nog gerichter adverteren. Vind je dat maar lastig? Dan kun je ook Google Ads uitbesteden. Een online marketingbureau helpt je hier graag mee en weet hier alles van af. Zo heb je er zelf geen omkijken naar.