Zakelijke Vrienden
Image default
Zakelijke dienstverlening

Handigheidjes voor fietskoeriers tijdens de kerst

In december is de tijd van online bestellen aangebroken. Het is koud buiten, maar mensen hebben juist veel producten nodig en bestellen deze graag online. Als fietskoerier is het belangrijk dat je een paar handigheidjes hebt zodat je voorbereid bent op de drukke kerstdagen. Of je nu op een bezorgfiets van Connectbike zit of op een e-bike: hieronder lees je welke dingen je nodig hebt als fietskoerier deze kerstdagen.

Kies voor een e-bike

Tijdens de kerst doe je waarschijnlijk meer leveringen dan normaal en het is dan ook fijn als je jezelf snel kunt verplaatsen. Je kan er dus voor kiezen om een e-bike te gebruiken in plaats van een gewone fiets. Je hoeft de e-bike niet per se zelf te kopen, want je kan er ook een leasen. Op connectbike.net kan je lezen hoe een fietslease precies werkt. Met een e-bike ben je sneller dan met een gewone fiets, dus je kan meer geld verdienen in minder tijd en je kan ervoor zorgen dat tijdens drukte alle pakketjes toch op tijd worden bezorgd.

Uitrusting

Zorg ervoor dat je een grote bezorgtas hebt of een bak voorop de fiets. Daarbij is het hebben van een goed opgeladen smartphone van belang. Hiermee kan je de routes bepalen en raak je nooit de weg kwijt. Wel is het handig als je een telefoonhouder hebt die voorop je stuur gemonteerd kan worden. Je telefoon is je hand houden tijdens het fietsen is niet alleen illegaal, maar ook onveilig. Vooral in december wanneer het buiten al snel donker en glad is. Ten slotte is je kleding van belang voor de ideale uitrusting. Als je meerdere laagjes aantrekt kan je ervoor zorgen dat je het niet te koud krijgt en wanneer je opwarmt door de inspanning van het fietsen kan je een laagje uittrekken.

Veiligheid

Tijdens de kerst is het buiten vroeg donker en als het vriest kan het super glad zijn op de fiets. Controleer daarom altijd de luchtdruk in je banden, je fietslampen en je remmen voordat je op pad gaat. Zo verklein je de kans dat je zomaar uitglijdt en zorg je ervoor dat automobilisten je goed kunnen zien op de weg.

https://connectbike.net/