Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

MOET JE EEN PRESENTATIE GEVEN? DEZE DRIE PUNTEN ZIJN ONTZETTEND BELANGRIJK!

Iedereen krijgt er mee te maken, het geven van een presentatie. Ben je een student die een werkstuk moet gaan presenteren tegenover de klas, of ga je als ondernemer een pitch houden om ervoor te zorgen dat investeerders gaan geloven in jouw plan? Het is ontzettend belangrijk om hierbij goede presentatie skills te hebben. Je wilt namelijk overtuigend, zelfverzekerd en amuserend overkomen. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in deze blog!

Wees goed voorbereid

Het klinkt misschien als een hele simpele tip, maar ervoor zorgen dat je dusdanig voorbereid bent dat je op werkelijk élke vraag een goed antwoord kunt geven, dat is echt nog niet zo makkelijk. Je weet van te voren natuurlijk niet wat voor vragen er gesteld gaan worden, om dit probleem niet te krijgen moet je ervoor zorgen dat je de waarnodige informatie hebt uitgezocht en dit in de presentatie zet. Zorg ervoor dat het goed uitgewerkt is, de manier hoe je dat moet doen lees je dadelijk. Maar ook moet je ervoor zorgen dat de informatie die je over wilt brengen, begrijpelijk is voor andere. Jijzelf weet waar het over gaat, maar iemand die er geen verstand van heeft moet het ook kunnen begrijpen. Pas daarom je tekst waarnodig misschien wel tien keer aan. Dat is alleen maar goed!

Wees duidelijk en beknopt

De communicatie tegenover de mensen in het klaslokaal, of in de zaal moet heel duidelijk zijn. Anders verliezen mensen namelijk hun aandacht. Zorg ervoor dat de presentatie overzichtelijk is, en gebruik ook hierbij makkelijke taal. Ben je iemand van de vaktermen? Leg ze dan waarnodig ook uit. Daarnaast kun je ook het publiek regelmatig een vraag stellen, hiermee kun je aanvoelen of de informatie die je geeft ook wel bij ze aan komt. Merk je dat het niet soepel loopt? Probeer dan een aanpassing te vinden in je communcatie!

Gebruik visualisatie

Grafieken, afbeeldingen en filmpjes. Visualisatie is tegenwoordig in 2023 niet meer weg te denken. Mensen hebben namelijk een steeds kortere aandachtspan. Veel tekst zal niet werken. Je kunt bijvoorbeeld een beamer huren, die je zal helpen bij het vertellen van je informatie. Hiermee geef je jezelf ook een klein rustmomentje, als mensen aan het kijken zijn naar de desbetreffende afbeelding. Zorg wel ook hier ervoor dat alles duidelijk en overzichtelijk is.

https://laptopsverhuur.nl/beamer-huren/