Zakelijke Vrienden
Image default
Marketing en reclame

Zo laat je makkelijk drukwerk ontwerpen voor jouw bedrijf

Hoewel tegenwoordig bijna alles digitaal verstuurd wordt, blijft drukwerk een essentiële component in de marketingmix voor elk bedrijf. Van visitekaartjes tot brochures, goed ontworpen drukwerk kan een blijvende indruk maken op je klanten. Maar hoe pak je dit aan zonder kopzorgen? Hier zijn enkele tips om het proces van het laten ontwerpen van drukwerk voor jouw bedrijf makkelijker te maken.

Bepaal je doelstellingen en welke uitstraling je aan je bedrijf wilt geven

Chique? Toegankelijk? Kleurrijk en extravagant of juist minimalistisch? Voordat je begint, is het cruciaal om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken met je drukwerk. Wil je merkbekendheid vergroten, een nieuw product promoten, of misschien een evenement aankondigen? Door je doelstellingen vanaf het begin duidelijk te hebben, kun je je ontwerp beter afstemmen op je doelgroep. 

Vraag hulp bij een professioneel marketingbureau

Het vinden van een grafisch ontwerper of ontwerpbureau dat past bij jouw visie en budget is een belangrijke stap. Zoek naar professionals met ervaring in jouw sector en vraag naar hun portfolio om een idee te krijgen van hun stijl en expertise. Een goede ontwerper zal niet alleen naar je luisteren maar ook strategisch advies bieden om je drukwerk naar een hoger niveau te tillen. Digitaal marketingbureau The Sequel is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend marketingbureau in omgeving Dongen, maar hun roots liggen oorspronkelijk in design. Ben je dus op zoek naar een specialist op dit gebied? Dan zijn zij de aangewezen partij voor drukwerk en design die impact maken!

Zorg voor consistentie in je merkuitingen

Jouw drukwerk moet naadloos aansluiten bij je bestaande merkidentiteit. Dit betekent consistent gebruik van je logo, kleurenschema, en typografie. Het zorgt voor herkenbaarheid en versterkt je merk in de markt. Heb je al een huisstijl? Lever je ontwerper dan een duidelijke merkgids aan om dit proces te vergemakkelijken.

Feedback en revisies

Wees actief betrokken bij het ontwerpproces en geef tijdig aan wanneer je wat ogeleverd wilt hebben. Let wel op, als jij op vrijdagmiddag om 16.00u vraagt om om 17.00u een complete marketingstrategie en design op te leveren, kan het wat krap in tijd zijn voor het marketingbureau. Geef jouw marketingbureau daarom op tijd een opdracht door om ervoor te zorgen dat het eindproduct helemaal naar wens is. 

Eitje toch? Door deze stappen te volgen heb je binnen no-time prachtig drukwerk op de mat liggen.

 

https://thesequel.nl/