Zakelijke Vrienden
Image default
Marketing en reclame

De voordelen van digitale visitekaartjes

Het ontvangen en ook uitdelen van een fysiek visitekaartje kan in de huidige tijd natuurlijk eigenlijk niet meer. Vooral niet in een tijd waarin alles digitaal doen, is een alternatief natuurlijk een logisch gevolg. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om je gegevens niet meer uit te hoeven wisselen door middel van een papieren visitekaartje, maar kan dit middels een digitaal visitekaartje. Deze visitekaartjes zijn voorzien van een NFC chip, waardoor je de gegevens eenvoudig met je telefoon kunt scannen. Deze gegevens die op de chip staan, worden dan door je telefoon uitgelezen, waardoor je ze met één druk op de knop kunt opslaan. Het voordeel is dan dat je niet eerst het telefoonnummer hoeft over te nemen en alles direct goed in je telefoon hebt staan. 

 

Hoe werkt een digitaal visitekaartje?

Iedere keer visitekaartjes bestellen is natuurlijk niet alleen belastend voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door te kiezen voor digitale visitekaartjes, hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Deze visitekaartjes zijn namelijk voorzien van een NFC chip, waardoor je ze niet daadwerkelijk fysieke hoeft te overhandigen. Het enige wat je hoeft te doen, is het visitekaartje te laten scannen door een smartphone. De gegevens die dan op de chip staan, worden dan op de telefoon weergegeven en kunnen gemakkelijk worden opgeslagen. Zo hoef je dus niet eerst alles over te nemen, met het risico dat je een foutje maakt.

 

Vele malen voordeliger

Je kunt je wel voorstellen dat het gebruik van een digitaal visitekaartje met NFC chip vele malen goedkoper is, dan wanneer je iedere keer visitekaartjes moet laten bedrukken. Je vraagt je misschien nog wel af; wat is NFC, maar dit is eigenlijk in de basis te vergelijken met bluetooth. Dit is een chip die werkt zonder stroom en waar eenvoudig en snel informatie op kan worden bewaard, die door een smartphone kan worden uitgelezen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld adresgegevens en een e-mailadres binnen enkele seconden bij de ander op de telefoon doen laten verschijnen, zonder dat ze hoeven te worden overgetypt.