Zakelijke Vrienden
Image default
Financiële diensten

Waaruit bestaat een kredietverzekering?

Werken met een goede kredietverzekering is zakelijk gezien van groot belang. Het is een manier om als ondernemer meer veiligheid in te bouwen. Bovendien is het ook nog eens zo dat dit precies op maat kan worden afgesloten. Het sluit perfect aan op de situatie waar je als ondernemer in zit. Het is dan wel goed om eerst te weten wat de mogelijkheden zijn met dit type verzekering. Zo weet je ook precies wat je eraan hebt voor jouw bedrijf.

Inzicht in de afnemers

In de eerste plaats is de kredietverzekering misschien wel gewoon een goede tool. Het geeft namelijk veel meer inzicht in de afnemers. Er wordt bedrijfsinformatie in een database bijgehouden. Daar kan je als ondernemer dan direct uit putten wanneer je wilt weten hoe het met de kredietwaardigheid van bepaalde afnemers zit. Zo kan je dus net wat gemakkelijker risico’s uitsluiten met de hulp van Coface. Daar is de verzekering ook goed voor.

De facturen incasseren

Aan de andere kant is de kredietverzekering natuurlijk ook een manier om een vertraging in een betaling op te vangen. Wanneer een afnemer niet, of niet tijdig betaalt, kan je daar zelf in problemen door komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is met behulp van deze verzekering mogelijk om dit dan de pas af te snijden. Je zorgt dat de incasso goed wordt verzorgd en je kunt ondertussen wel zelf gewoon je leveranciers blijven betalen.

Geen grote schade oplopen

Het laatste onderdeel van een kredietverzekering is het dekken van de schade. Daarmee kan je voorkomen dat je in de problemen komt wanneer klanten niet betalen en het geld ook niet meer te incasseren blijkt. De kosten van de verzekering kunnen daar dan dus ook met gemak tegenop wegen. Het is fijn om er zeker van te zijn dat je niet in grote problemen komt door de situatie van anderen in de keten.