Zakelijke Vrienden
Image default
Financiële diensten

Verzekerd zijn in het buitenland als expat

Wanneer je besluit in het buitenland te werken, dan is een expat verzekering essentieel. Je wilt namelijk niet in situaties komen waarin je kwetsbaar bent terwijl je in het buitenland bent. Wanneer je een dergelijke verzekering hebt, ben je in het buitenland gedekt tegen allerlei soorten kosten die in een kort tijdsbestek gemaakt kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld een ongeval, dan is het wel zo belangrijk dat je verzekerd bent in het buitenland, zodat de gemaakte kosten vergoed kunnen worden. Op die manier kom je niet voor plotseling onaangename situaties te staan.

Uit deze verzekeringen kan je allemaal kiezen

Wanneer je als expat werkt en verzekerd wilt worden, zijn er allerlei soorten pakketten waaruit je kunt kiezen. Voorbeelden van dekkingen zijn bijvoorbeeld ziektedekkingen en tandartsdekkingen. Dit zijn standaarddekkingen die vaak in elk pakket zijn inbegrepen. Iedereen kan namelijk snel een medisch ongeval hebben of kwalen aan het gebit hebben. Daarom is het belangrijk dat je tegen dit soort kosten verzekerd bent. Naast de standaardverzekeringen zijn er ook aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een ziekte hebt of andere beperkingen, kun je voor een aanvullende verzekering kiezen. Op die manier weet je zeker dat je in het buitenland niet voor onverwachts hoge kosten komt te staan.

Verzekering afgestemd op je verblijfsduur

Wanneer je naar het buitenland gaat om als expat te werken, zijn er verschillende verzekeringen die gebaseerd zijn op de verblijfsduur. Dit zijn zogeheten OOM verzekeringen, die in meerdere uitvoeringen te vinden zijn. Blijf je bijvoorbeeld tot twee jaar in het buitenland, dan valt dit onder OOM tijdelijk. Maar als je wilt wonen in het buitenland, dan zal je moeten kiezen voor OOM wonen in het buitenland verzekering. Let er dus goed op onder welke verzekering jouw situatie valt, zodat je weet dat je gedurende je verblijf verzekerd blijft en niet opeens voor hoge kosten moet opdraaien.