Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijvengidsen

Chiropractie: de kracht van genezing door de handen

Chiropractie is een behandeling die helpt bij het verlichten en behandelen van onder andere rugpijn.

Het verscheen meer dan een eeuw geleden in de Verenigde Staten, won terrein in Europa en de wereld en maakt deel uit van de alternatieve geneeskunde. Het is in de loop van tientallen jaren ontwikkeld en zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie erkent de voordelen ervan.

 

Wat is chiropractie?

Het woord heeft een Griekse oorsprong, Chiro (handen) en Praxis (praktijk). Chiropractoren, zoals de professionals op dit gebied worden genoemd, ontwikkelen hun werk met hun handen. En wie denkt dat hij niet veel studie nodig heeft om zijn beroep uit te oefenen, heeft het mis, want hij moet een hogere opleiding volgen.

De bedoeling van de behandeling is biomechanische storingen in spieren, pezen, botten, zenuwen en ligamenten, enz. te voorkomen. Het punt dat de meeste aandacht van professionals vereist, is de wervelkolom, omdat we weten dat dit een uiterst belangrijk gebied is voor het functioneren van het menselijk lichaam.

We kunnen dus zeggen dat het belangrijkste voordeel van chiropractie is dat het risico op letsel wordt verminderd. Daarom wordt het aanbevolen voor mensen die met repetitieve bewegingen werken, atleten, professionals die zwaar werk verrichten en anderen.

De chiropractor in Ede voert praktische, veilige en snelle manuele manoeuvres uit om pijn bij patiënten te verlichten en te voorkomen. Naast het begeleiden van patiënten om gewoonten te volgen die de gezondheid ten goede komen en hen weghouden van ongewenste pijn.

 

Belangrijkste aanwijzingen

Een van de voordelen van chiropraxie is dat de sessies kunnen worden gedaan in combinatie met de traditionele behandeling van ziekten. Behalve dat het helpt bij deze behandelingen, verlicht het ook eventuele pijnverschijnselen, afhankelijk van de behandelde ziekte.

Het kan een aanvullende behandeling zijn voor ziekten zoals: hernia, scoliose, hoofdpijn, fibromyalgie enz.

 

Chiropractische sessies

De chiropractor Ede stelt de diagnose door middel van tests en met behulp van klinische instrumenten. In sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van beeldvormend onderzoek om de ziekte te diagnosticeren.

De professionals zijn gekwalificeerd om deze onderzoeken te evalueren met een gedifferentieerde blik ten opzichte van de medische professional.

De sessies, in het kort, werken als een fysiotherapie sessie. De patiënt maakt een afspraak, meldt zijn problemen, wordt geëvalueerd en krijgt een diagnose. Daarna wordt de behandeling gestart en begint de patiënt te genieten van de voordelen van chiropraxie.

De chiropractor Ede zal manuele methoden gebruiken om gewrichten aan te passen en pijn te behandelen. Wat de mogelijkheid niet uitsluit om oefeningen aan te geven die thuis moeten worden beoefend en de gewoonten van de patiënten te veranderen.

 

Voordelen van chiropractische zorg

Zoals eerder gezegd zijn de voordelen van chiropractie talrijk, we sommen er enkele op. Bekijk ze eens:

Problemen van de wervelkolom
Mensen met pijn in de wervelkolom zijn degenen die het meest profiteren van de voordelen van chiropractie. Omdat deze praktijk de neiging heeft om de wervelkolom grondig aan te passen.

Hernia
De tussenwervelschijven zijn vezelachtige ringen die schokken in het dagelijks leven opvangen, deze tussenwervelschijven bevinden zich tussen de wervels, in de gewrichten. Overbelasting of ouderdom kunnen deze schijven doen scheuren en zo hernia’s vormen. Dit veroorzaakt buitensporige pijn en, afhankelijk van de graad van het letsel, bewegingsverlies.

Een groot voordeel van chiropractische zorg is dat deze samenwerkt met een medische behandeling om een betere levenskwaliteit voor de patiënt te garanderen en verdere schade en verergering van de aandoening te voorkomen.

Repetitive Strain Injury
Repetitieve-belastingsblessures komen steeds vaker voor als het gaat om chronische pijn. Deze letsels worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen.

De chiropractor kan in deze gevallen preventief optreden, de pijn verlichten door spierontspanning aan te bieden of zelfs tips, oefeningen en ergonomische arbeidsmiddelen voorschrijven.