Zakelijke Vrienden
Image default
Detailhandel

Verzenddozen op maat voordelen

Tegenwoordig bestellen steeds meer mensen hun spullen online. Van parfums tot meubels en elektronica tot verzorgingsproducten: veel ontvangt u de volgende dag al in huis. Webwinkels doen er goed aan om te werken met verzenddozen op maat. Dit heeft namelijk voordelen voor het milieu en ook bespaart u kosten door te kiezen voor goed passende verzenddozen.

 

Doos op maat is duurzaam

Het is zonde om meer karton te gebruiken dan u nodig heeft. Dozen op maat zijn een stuk milieuvriendelijker dan standaard kartonnen dozen, omdat u per doos minder karton gebruikt en ook is er minder verpakkingsmateriaal nodig. Dit heeft direct invloed op het aantal bomen dat gekapt moet worden voor de verzending van een pakketje. Tot slot past er meer in één verzendbusje, wat de voetafdruk nog verder verkleint. Vanzelfsprekend is dit ook een financiële kostenbesparing.

 

Een ander bijkomend voordeel wanneer u dozen gebruikt voor de verzending van uw producten, is dat een doos op maat een goede uitstraling heeft. Het product blijft goed op zijn plek zitten en er wordt geen karton verspilt. Een te grote doos kan daarbij zorgen voor beschadiging van het product. U voorkomt onnodige retourzendingen en werkt aan de klanttevredenheid.

 

Kosten besparen met verzenddozen op maat

Kosten besparen is een eenvoudige manier om uw winst te vergroten. U betaalt niet voor karton dat u helemaal niet nodig heeft, maar besteld precies genoeg. Dozen op maat hebben daarnaast aanzienlijk minder opslag nodig, wat de opslagkosten en de vervoerskosten van de pakketten verder drukt.

Recycle verzenddozen waar mogelijk

Een manier om het milieu nog verder te sparen en de kosten verder te drukken, is door materiaal te hergebruiken. Verzenddozen kunnen doorgaans uitstekend een tweede, derde of zelfs vierde keer gebruikt worden. Na gebruik kan het karton ook weer gerecycled worden. De vezels hebben een lange levensduur, waardoor gerecycled papier tot wel 7 keer omgetoverd kan worden tot een nieuwe kartonnen doos. Door uw afval te scheiden zorgt u ervoor dat het karton op de juiste manier kan worden aangeboden voor hergebruik.