Zakelijke Vrienden
Image default
Detailhandel

Hoe kun je een succesvolle silent disco party organiseren?

De revolutie van de silent disco is aanzienlijk gevorderd sinds het begin in de vroege jaren 2000. Velen beschouwden het destijds als een tijdelijke rage, maar het concept is sterk gebleken en bloeit als nooit tevoren. Silent disco’s hebben zich goed en grondig ingebed in het party circuit van eenmalige evenementen tot wekelijkse feesten die zeer populair zijn bij bijvoorbeeld bedrijven. Dat is de voornaamste reden voor de grote vraag naar het organiseren van een silent disco-evenement. Als je een succesvol feest wilt geven voor je werknemers en/of klanten, organiseer dan een silent disco party. 

Hoofdtelefoons met meerdere kanalen

Een silentdisco huren is een goed idee. De gasten kunnen gebruikmaken van een hoofdtelefoon met twee of meer kanalen die elk een ander soort muziek afspelen. Je werknemers of collega’s kunnen dan zelf wisselen tussen de kanalen en zo luisteren naar de muziek die zij mooi vinden. Je kunt op het ene kanaal naar een playlist luisteren, terwijl een ander een DJ laat horen die platen draait. De meeste silent disco’s volgen een soortgelijk patroon, waarbij de DJ feestmuziek speelt op het ene kanaal en meer kalmerende en ontspannende nummers uit genres als jazz of klassiek op het andere kanaal. Een DJ-duel waarbij elk kanaal een aparte DJ heeft die tegelijkertijd dezelfde soort nummers draaien, is een geweldige manier om je collega’s op gang te krijgen.

Een grote zaal is niet nodig

Silent disco’s hebben de locatiekeuze voor bedrijfsfeestjes gelukkig een stuk eenvoudiger gemaakt. Dit komt doordat je niet langer wordt beperkt door wettelijke geluidsbeperkingen. Tegelijkertijd bepaalt de locatie die je kiest of je feest voor je bedrijf een succes wordt. Hoewel een ruime locatie ideaal is voor traditionele feesten, kan het rampzalig zijn voor stille feesten. Silent disco’s vertrouwen op fysieke nabijheid voor een volledig meeslepende ervaring in de afwezigheid van muziek. Je moet een locatie kiezen die je gasten comfortabel kan huisvesten. Niemand wil een bruisend feest verlaten, dus zo zorg je dat iedereen blijft en geniet.