Zakelijke Vrienden
Image default
Detailhandel

Hoe draag je een stropdas en bretels?

Het dragen van een stropdas kan een geweldige manier zijn om je persoonlijke stijl te laten zien. Maar als je niet oppast, kan het ook een grote modefout zijn. Hier zijn enkele tips om veelvoorkomende fouten met stropdassen te voorkomen:

1. Draag geen te korte stropdas. De ideale lengte voor een stropdas is ongeveer vijf centimeter langer dan de breedte van de revers van je jasje. Als je das te kort is, lijkt het alsof je een kindermaatje draagt.

2. Vermijd het dragen van een te smalle stropdas. Een smalle das ziet er misschien modieus uit, maar het kan er ook voor zorgen dat het lijkt alsof je een klein hoofd hebt. Houd je aan dassen die twee of drie centimeter breed zijn voor een meer flatterende uitstraling.

3. Wees voorzichtig met dassen met een patroon. Een druk patroon kan afleiden en het doen lijken alsof je te veel je best doet. Als je een stropdas met patroon wilt dragen, kies er dan een met een kleine print of houd het bij effen kleuren.

4. Zorg ervoor dat je das de juiste kleur heeft. Het dragen van een te lichte of te donkere stropdas kan je hele outfit verpesten. Als je niet zeker weet welke kleur je moet kiezen, blijf dan bij klassieke kleuren als zwart, blauw of grijs.

5. Vergeet niet je das bij je overhemd te laten passen. Het dragen van een niet bij elkaar passende das en overhemd is een grote modefout. Zorg ervoor dat de kleuren elkaar aanvullen en dat de stoffen ook qua textuur bij elkaar passen.

6. Draag geen te lange stropdas. Een das die tot aan je knieën hangt is niet alleen onflatteus, maar kan ook gevaarlijk zijn. Als je erover struikelt, kun je je ernstig bezeren. Blijf bij stropdassen die de juiste lengte hebben voor je lengte.

7. Wees voorzichtig met clip-on dassen. Klipdassen kunnen er goedkoop en smakeloos uitzien. Als je er een gaat dragen, zorg er dan voor dat hij gemaakt is van kwaliteitsmateriaal en dat hij niet te veel opvalt.

8. Vermijd het dragen van een stropdas met een logo. Het dragen van een stropdas met een bedrijfslogo of ander merk kan je de indruk geven dat je te veel je best doet om iets te verkopen. Blijf bij klassieke ontwerpen zonder logo’s voor een professionelere uitstraling.

9. Draag geen te strakke stropdas. Het dragen van een te strakke das kan ongemakkelijk zijn en er onflatteus uitzien. Zorg ervoor dat de das niet zo strak zit dat hij de circulatie naar je nek afsnijdt.

10. Vergeet niet je stropdassen te verzorgen. Stropdassen zijn gemaakt van delicate stoffen en moeten met zorg worden behandeld. Bewaar ze op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht. Vermijd ook het gebruik van agressieve chemicaliën bij het schoonmaken.

Bretels draag je zo

Bretels zijn een geweldige manier om een vleugje stijl aan je outfit toe te voegen. Ze op de juiste manier dragen is de sleutel om er op je best uit te zien. Hier is een korte handleiding voor het dragen van bretels:

1. Begin met je broek aan te trekken en dicht te knopen.

2. Neem vervolgens je bretels en klem ze aan de voorkant van je broek.

3. Breng dan de bandjes over je schouders en klem ze aan de achterkant van je broek.

4. Stel de bandjes zo af dat ze comfortabel zitten en gelijkmatig op beide schouders zitten.

5. Stop tot slot je overhemd of trui in en je bent helemaal klaar!