Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

Met een volledig elektrische Volkswagen ID. de winter door

Met een volledig elektrische Volkswagen ID. de winter door en het verlies aan rijbereik beperken zonder dat je inboet op comfort.

Elk ID.-model van Volkswagen biedt de keuze uit de rijstade B en D. Stand B (voor ‘Brake’) is met name geschikt voor in de stad. Als je het gaspedaal loslaat, recupereert de auto; hij remt dan op de elektromotor af. Daarbij wordt de remenergie die vrijkomt omgezet in elektrische energie die wordt opgeslagen in de accu. Rijstand D (voor ‘Drive’) daarentegen is meer geschikt voor de snelweg en buitenwegen. Hier rolt de auto vrij – hij ‘zeilt’ – als je je voet van het gaspedaal haalt. Het gebruik van bewegingsenergie (ook wel kinetische energie) is de meest efficiënte manier van rijden bij langere afstanden.

Boven ongeveer 60 km/u hangt het rendement sterk af van de luchtweerstand. Naarmate de snelheid hoger wordt, neemt het stroomverbruik van een elektrische auto onevenredig toe. Zo heeft 10 km/u meer snelheid al een merkbaar effect op de actieradius. Kijk dus vooruit, maak zoveel mogelijk gebruik van de zeilfunctie en selecteer de Eco rijstand in de rijprofielselectie. Dat vermindert de prestaties van de airconditioning enigszins en ondersteunt een efficiënte rijstijl bij het accelereren. Je kunt de Eco-stand op elk moment overrulen via de kickdown.

ID.3

De Volkswagen ID.3 is het eerste 100% elektrische model in de zogenaamde ID-Family welke Volkswagen in 2020 op de markt heeft gebracht. Uen elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent.

Dit 3e elektrische model van VW na de e-Golf en de e-up! is een 5-deurs hatchback die veel mensen zal aanspreken. Genoeg ruimte voor een gezin. De ID.3 is leverbaar met verschillende accupakketten, waardoor het bereik varieert van 330 km tot meer dan 500 km.

De ID.3 is geen omgebouwde benzineauto, maar een auto die vanaf het allereerste moment is geoptimaliseerd voor elektrisch rijden. Via Volkswagen ID.3 Private Lease is het rijden extra zorgeloos.

ID.4

De ID.4 combineert het beste van twee werelden: de ruimte en veelzijdigheid van een SUV, met het duurzame karakter van een volledig elektrische auto. Deze moderne cross-over is slim, krachtig met een grote actieradius.

Terwijl de ID.3 als opvolger kan worden gezien van de Volkswagen Golf, is de grotere en hogere ID.4 min of meer een elektrische Tiguan.

Vanaf de lancering zijn er volop Volkswagen ID.4 Private Lease Aanbiedingen. 

Polo

De Volkswagen Polo is een compact voertuig met een traditionele, transversale motor en voorwielaandrijving. De Volkswagen Polo is lange tijd het kleinste model van Volkswagen geweest en wordt sinds 1975 geproduceerd.

De VW Polo mag best omschreven worden als een klassieker onder de wat kleinere modellen. Via Volkswagen Polo Private Lease is het mogelijk om zorgeloos zo’n nieuwe Vitara te rijden voor een vast bedrag per maand.

T-Cross

De T-Cross is de nieuwste Volkswagen met een hoge zit. Hiermee is de T-Cross compacter dan zijn broertje: de T-Roc. Met de komst van de T-Cross is het SUV aanbod van Volkswagen gegroeid naar maar liefst vijf modellen. Van klein naar groot: T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg. Dankzij zijn compacte afmetingen voelt de T-Cross zich uitstekend thuis in de stad. 

Via Volkswagen T Cross Private Lease is het mogelijk om in een nieuwe T-Cross te rijden zonder gebruik te maken van je spaargeld. 

Tiguan

De Volkswagen Tiguan is de uiterst populaire SUV van Volkswagen. Geïntroduceerd als conceptcar in 2006 op de Los Angelos Auto Show

De Volkswagen Tiguan is de ultieme SUV van nu. Ruim, krachtig en vol slimme assistentiesystemen. De vernieuwde Tiguan is direct herkenbaar aan de nieuwe grille, die speciaal voor de SUV’s van Volkswagen is ontworpen.

De Volkswagen Tiguan kwam op de markt in 2007. Het is een midsize SUV die veel techniek deelt met de Volkswagen Golf en Passat.

Volkswagen

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf.

Private Lease

Volkswagen modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Volkswagen Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Heb je besloten een elektrische auto private lease te gaan rijden? Gebruik dan een private lease-vergelijker om de beste deal te vinden voor jouw situatie. In een private lease-vergelijker filter je onder andere op het merk, type, budget, looptijd, brandstofsoort en het aantal kilometers dat je jaarlijks denkt te rijden. Door te vergelijken is in één overzicht duidelijk welke auto’s en aanbieders voldoen aan jouw wensen.

Sinds 1 juli 2020 is er een regeling waarbij je subsidie kunt aanvragen wanneer je een elektrische auto koopt, maar ook wanneer je een elektrische auto gaat private leasen. Deze Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren wordt ook wel SEPP genoemd. Ook voor een tweedehands elektrische auto is een subsidie mogelijk. Zowel nieuwe als tweedehands elektrische auto’s moeten aan strenge voorwaarden voldoen.