Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijvengidsen

3 redenen om naar LED over te schakelen met jouw bedrijf

3 redenen om naar LED over te schakelen met jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen voor LED en dat is niet voor niets. Het is een bekende vorm van kantoor verduurzaming waar je veel mee kunt besparen, zowel energie als geld. Waarom is het ook voor jouw bedrijf aantrekkelijk om over te stappen naar LED verlichting? Hier lees je 3 belangrijke redenen!

Reden 1: Bespaar energie en geld

Met werkplek LED verlichting kun je energie besparen. Je kunt zomaar 50% van je energieverbruik en -kosten besparen wanneer je overstapt op LED. Dit kan zelfs nog hoger. Hoeveel je precies bespaart is afhankelijk van het type verlichting dat op dit moment op kantoor te vinden is. En omdat de levensduur van LED verlichting een stuk langer is, bespaar je ook kosten op de lange termijn. 

 

LED verlichting lijkt duur, maar het is een slimme lange termijn investering. Deze verlichting zal na verloop van tijd goedkoper worden omdat er op dit moment nog volop sprake is van ontwikkeling. Overstappen naar LED verlichting gaat steeds makkelijker worden. De investering in deze nieuwe verlichting verdien je vrij eenvoudig terug. 

Reden 2: Veel minder onderhoud

Wist je dat LED verlichting zeer onderhoudsvrij is? Dit komt door de lange levensduur, maar ook door de slimme richting van licht. LED lampen verspillen geen licht, omdat de lichtbron beter is gericht dan bij reguliere verlichting. De LED lampen schijnen alleen naar beneden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld TL-buizen die rond zijn en daardoor ook richting het plafond schijnen, waardoor er veel licht verloren gaat. Ook de afnemende lichtsterkte zorgt ervoor dat je de LED lampen veel minder vaak hoeft te vervangen: dit scheelt je veel tijd en geld. 

Reden 3: Gemakkelijk je lampen vervangen

Het vervangen van je conventionele lichtbronnen voor LED verlichting hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Het handige design van de lampen maakt het mogelijk om vrijwel alle verlichting te vervangen. Je hoeft geen grote aanpassingen te doen. Verder zijn de voordelen van LED verlichting uitgebreid: het stoot geen hitte uit, het werkt in zowel warme als koude omgevingen en daarnaast zijn LED lampen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook niet onbelangrijk: LED is een stuk beter voor het milieu. Hier draag jij als bedrijf ook een steentje aan bij.

 

Meer lezen over hoe je jouw kantoor kunt verduurzamen? Via jouwmkbdesk.nl ontdek je heel veel handige tips en andere informatie hoe je jouw bedrijf blijft ontwikkelen. 

 

https://jouwmkbdesk.nl/