Zakelijke Vrienden
Image default
Boekhouding

Een persoonlijke lening aanvragen

Binnenkort wil je een grote aankopen doen. Dat kan bijvoorbeeld het vernieuwen van een deel van je huis zijn, maar het kan ook zomaar zijn dat je een auto gaat kopen of nieuwe spullen voor de inrichting van je thuiskantoor. Een persoonlijke lening aanvragen kan daar bij helpen, maar let er wel op dat het eenmalig is. Kies je ervoor om uiteindelijk een persoonlijke lening aan te vragen? Dan ontvang je het bedrag in een keer op je rekening. Dit kun je dan zelf besteden aan alles wat jij wil. Je betaalt wel vervolgens al iedere maand een deel terug om het geld terug te betalen. Een persoonlijke lening aanvragen kan dus een uitkomst bieden, maar je moet er wel voor in aanmerking komen. Je kan dit online bekijken of een afspraak maken met een adviseur.

 

Lage rente

Over het algemeen zijn bijna alle persoonlijke leningen met een lage rente te krijgen. Dat is dus een voordelige lening op basis van een vaste rente. Deze rente zorgt er samen met de looptijd voor dat je een grote mate van zekerheid kan ervaren tijdens het afbetalen. Je weet waar je aan toe bent, zonder dat dit de hele tijd verandert. Dit maakt deze vorm van lenen ook een goede keuze als het een keertje echt nodig is.

 

Voordelen

Een persoonlijke lening kent ook voordelen. Zo heb je altijd een vaste looptijd en vaste rente. Het voordeel hiervan is dat je je maandbedrag weet en dat dit niet opnieuw berekend hoeft te worden gedurende de looptijd van de lening. Een ander voordeel is het aflossen op een manier die bij jou past. Doordat je verschillende looptijden kan kiezen kan je er zo lang over doen met aflossen als jij dat wil. Vaak heb je bij een persoonlijke lening ook nog boetevrij aflossen, maar dit is niet altijd het geval. Is dit wel het geval dan is dit ook nog een voordeel.

https://www.frisia.nl/onze-leningen/persoonlijke-lening/