Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

Kies in 7 stappen het juiste kassasysteem

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste kassasysteem. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is dit het artikel voor jou. Hierin nemen we je stapje voor stapje mee in het maken van de juiste keuze. Er zijn namelijk 7 belangrijke punten waaraan je moet denken om tot een juiste keuze te komen.

1.Hoe groot is je bedrijf.

De grootte van je bedrijf is met name van belang voor het aantal transacties. Sommige kassasystemen zijn meer geschikt voor veel transacties dan andere kassasystemen. Zorg dus dat je als je in gesprek bent met een leverancier dat je weet hoeveel transacties er in jouw bedrijf worden uitgevoerd.

2.Wat moet het kassasysteem kunnen?

Heb je een kassasysteem nodig dat bijvoorbeeld klantenkaarten kan verwerken en rapporten kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van je personeelskosten en je omzet. Denk dus aan integraties met bedrijfsapplicaties, zoals betaalsystemen, boekhoudprogramma’s, persoonsplanningssystemen, een reserveringssysteem en een eventueel loyaliteitsprogramma.

Het kassasysteem moet het bedrijfsproces goed ondersteunen. Zo moet je bij een horecaonderneming aan een systeem denken dat de samenwerking tussen de bar, keuken en bediening goed ondersteunt.

3.Wat is je budget

Een kassasysteem moet betaalbaar zijn. Veel functionaliteiten zijn leuk, maar zijn niet altijd nodig. Kijk hier kritisch naar.

4.Gemak

Het is fijn als je medewerkers het werken met het kassasysteem snel oppakken. Dat bespaart je uitleg tijd. Let daarom op de gebruiksvriendelijkheid. Zorg ervoor dat het kassasysteem gemakkelijk te gebruiken is, zowel voor jou als voor je medewerkers. Een gebruiksvriendelijk systeem kan ervoor zorgen dat de efficiëntie in je bedrijf verhoogt.

5.Juiste hardware

Er is ook hardware zoals een printer en een kassalade en een pinautomaat. Check hier of dezelfde leverancier dit ook bijlevert en kijk of dit hardware van een goede leverancier is.

6.Maatwerk

Soms heb je echt een op maat gemaakt kassasysteem nodig. Sommige leveranciers kunnen je in dit geval helpen om tot het perfecte kassasysteem te komen.

7.Twijfel?

Het is soms mogelijk om een proefversie te gebruiken. Op die manier kan je rustig ontdekken of het kassasysteem goed en prettig werkt, zodat je niet direct gebonden bent aan de koop. Als het goed bevalt kun je alsnog het kassasysteem kopen.

Het is slim om 3 verschillende offertes op te vragen, zo zie je ook beter wat de contractvoorwaarden zijn en kun je de prijzen vergelijken.

https://www.twelve.eu/kassasystemen/