Zakelijke Vrienden
Image default
Management

Relatiegeschenken in 2022: wat zijn de trends?

Relatiegeschenken in 2022: wat zijn de trends?

Wil je meer doen aan de zichtbaarheid van je bedrijf of je waardering uiten aan klanten, relaties en/of werknemers? Dan kan dat in de vorm van een relatiegeschenk of promotieartikel. Wil je dit goed aanpakken? Lees dan de trends op het gebied van relatie- en promotiegeschenken.

1. Duurzame relatiegeschenken

Het inzetten van duurzame relatiegeschenken wordt steeds populairder. Logisch ook! De aandacht voor duurzaamheid neemt namelijk steeds verder toe. Ook bedrijven kiezen – met het oog op een beter milieu – steeds vaker om duurzaam te ondernemen. Het inzetten van een duurzaam relatiegeschenk is dan ook een logische keuze. Laat als duurzaam relatiegeschenk bijvoorbeeld een waterfles bedrukken met logo of ga voor een bedrukte tas van organisch katoen, rPET of jute. Deze artikelen zijn naast dat ze duurzaam zijn, ook nog eens geschikt voor iedere doelgroep.

2. Groene relatiegeschenken

Een grote trend voor relatiegeschenken in 2022 zijn groene relatiegeschenken of promotieartikelen. Want hoe mooi is het dat je – naast het vergroten van je zichtbaarheid – ook de natuur niet vergeet. Denk bij het weggeven van groene relatiegeschenken bijvoorbeeld aan zaadzakjes, kweektuintjes of bloembollen geschenken. Maar ook notitieboekjes en pennen waar zaadjes in verstopt zitten of geschenken van groeipapier, zijn originele en super leuke groene weggevertjes.  

3. Technologische gadgets als relatiegeschenk

Naast duurzame en groene relatiegeschenken zien we ook een andere trend voor 2022, namelijk: gadgets met logo. Gadgets zijn helemaal van nu en daarom enorm populair. Voorbeelden van technologische gadgets die je kunt geven zijn: oordopjes, draadloze opladers of een bluetooth speaker met logo. Ga je echt helemaal mee met de trend van 2022, dan kun je er ook voor kiezen om voor een duurzame technische gadget te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zaklamp of powerbank op zonne-energie. Helemaal van nu en ook nog eens duurzaam. Win-win situatie!

4. Relatiegeschenken en promotieartikelen bedrukken

Heb je het ideale relatiegeschenk op promotieartikel gevonden? Denk er dan ook eens over na om deze te laten bedrukken met een logo of tekst. Op deze manier maak je niet alleen (potentiële) klanten, werknemers en/of relaties blij, maar is ook jouw bedrijfsnaam zichtbaar op veel plekken. Oftewel: uitstekende reclame! Denk bij het bedrukken van relatiegeschenken en promotieartikelen bijvoorbeeld aan het bedrukken van groeipapier, notitieboekjes, pennen, USB-sticks en ga zo maar door… Eén ding is zeker: met een bedrukt relatiegeschenk of promotieartikel maak je zeker indruk. Helemaal als het om een duurzaam of groen relatiegeschenk gaat. Succes gegarandeerd!

https://www.greengiving.nl/