Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

Decoratieve Delfts Blauwe vazen

Toen het in de Gouden Eeuw in de mode kwam om tulpen in huis in een vaas te zetten, werd daarvoor door Royal Delft een speciaal model vaas ontwikkeld. Deze Tulpenvaas heeft als kenmerk dat er voor elke steel een eigen opening in de vaas zit. Dat heeft als voordeel dat de tulpen in de juiste positie blijven staan. Zelfs als het water in de vaas op raakt blijven de tulpen in hun positie staan. De Tulpenvaas is daarna in allerlei vormen en kleuren verschenen. Ook tegenwoordig zijn er nog veel varianten verkrijgbaar, zoals een ronde vaas, een witte vaas, een tulpenvaas in de vorm van een piramide en een vaas met een baksteenmotief.

Gemakkelijke bloemen

Om maximaal te kunnen genieten van tulpen moeten ze schuin worden afgesneden en in een vaas met laagje water van een paar centimeter worden gezet. Door de vorm van de tulpenvaas blijven de tulpen goed staan. Als het binnenshuis niet al te warm is kunnen tulpen wel een dag of tien mooi blijven. Voor een extra decoratief effect kies je een vaas in een bijpassende kleur. De vazen zijn behalve in wit en blauw tegenwoordig ook leverbaar in een bijzondere goudkleur. Wie het hele jaar door van tulpen wil genieten kan plastic tulpen in de vaas zetten.

Andere vormen vazen

Als je op zoek gaat naar een Delfts Blauw vaas is er veel meer keus dan alleen de tulpenvaas.  Er zijn hele kleine vaasjes met een smalle hals, ontworpen om er één bloem op te zetten. Maar er zijn ook vazen met een grootte tot wel 30 centimeter, die geschikt zijn voor een grote bos bloemen. Wat betreft de vorm van de vazen is er ook veel keus: buikvormig, bol, rechthoekig, tonvormig, etc. Alle vazen in Delfts Blauw hebben een beschildering van een oud-Hollands aandoend tafereel, zoals molens, pauwen, bloemen en vlinders. Er zijn zelfs vazen met een fiets, ook een typisch Hollands gebruiksvoorwerp.