Zakelijke Vrienden
Image default
Informatietechnologie

Weerbaar met Cybersecurity diensten

Bescherming van systemen, netwerk en applicaties tegen cyberaanvallen is cruciaal in het hedendaagse IT-landschap. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, wat gepaard gaat met voor- en nadelen. Zo zijn data en applicaties 24/7 toegankelijk vanaf elke locatie, wat tegelijkertijd kwetsbaarheid met zich meevoert.

Bekijk ook: Managed cybersecurity diensten

Implementatie van effectie cybersecurity diensten is tegenwoordig een uitdaging, omdat er meer apparaten dan mensen zijn. Daarbij is het kennisniveau van eigen personeel veelal ingehaald door technologische ontwikkeling. Hierdoor zijn hackers en kwaadwillende u een stap voor. Zij hebben voldoende aan de kleinste opening, wat de noodzaak van professionele cybersecurity solutions essentieel maakt.

cybersecurity diensten

Succesvolle inzet van Cybersecurity

Voor een succesvolle aanpak van cybersecurity wordt gekeken naar meerdere lagen van bescherming. Daarbij moet er niet alleen worden gekeken naar technologie, maar de kwetsbaarheden kunnen ook bij processen of gebruikers liggen. Om effectief te werken aan de beveiliging moet aan alles worden gedacht.

Bekijk ook: Managed Endpoint Security

Inzet van een externe specialist is hierbij vaak raadzaam. Met een onafhankelijke blik, ervaring en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vinden zij passende maatregelen. Ultimum is een cybersecurity bedrijf met ruim 25 jaar ervaring. Ethical hackers, pentesters en andere experts staan voor u klaar om de informatiebeveiliging en weerbaarheid op orde te brengen.

Kwetsbaarheden, Monitoring en Detectie

In de eerste fase gaan specialisten opzoek naar kwetsbaarheden in het systeem. Vervolgens zijn deze digitaal te beveiligen en volgt vervolgens monitoring en detectie service. Nadat de technologische beveiliging op orde is wordt de focus vaak verlegd naar de processen en menselijke zwakke plekken van een organisatie.

Processen en informatiebeveiliging

Omgang met cyberaanvallen en pogingen hiertoe gaat gepaard met (nieuwe) processen rondom risico management, plannen en acteren. Hoe identificeer je een cyberaanval? Wat kan je doen? Wat zijn de vervolgstappen? Door hier in een vervroegd stadium mee bezig te zijn, bent u voorbereid op een cyberaanval en kwaadwillende een stap voor.

Cybersecurity oplossingen en de mens

Wanneer aan alles is gedacht zijn gebruikers vaak de zwakste schakel. Onzorgvuldig handelen kan een cybercrimineel de kans geven om binnen te dringen. Bewustwording is hierbij een belangrijk onderdeel. Personeel die alert en bewust is van het handelen en de (digitale) risico’s maken veel minder fouten.

Met een bewezen awareness-programma werkt Ultimum dagelijks aan de bewustwording van gebruikers. De meting vindt plaats op individueel niveau, zodat enkel de zwakke plekken extra coaching en training ontvangen. Middels phishing simulaties testen experts het veiligheidsniveau structureel, zodat deze op peil blijft.

Interesse?

Benieuwd wat Ultimum voor u kan betekenen? Maak een afspraak met een specialist en ontdek passende cybersecurity diensten voor uw situatie.

https://ultimum.nl