Zakelijke Vrienden
Image default
Bouw en onderhoud

Waarom je een bitumen dak een coating wilt geven

Bitumen bestaat uit aardolie in combinatie met glasvlies of polyester. Hoewel bitumen veel positieve eigenschappen heeft, kan het ook wat nadelen met zich meebrengen. Zo heeft het een relatief korte levensduur. Dit komt omdat het een vrij slechte uv- en zuurstofbestendigheid heeft. Bovendien wordt het hard bij vrieskou en zacht bij hitte: het past zich dus niet goed aan aan diverse weersomstandigheden. Het dak zal na verloop van tijd craquelé vorming krijgen en ook zijn slijtageplekken te zien. De gevolgen zijn bijvoorbeeld lekkages. Dat kan je voorkomen door een bitumen dak een coating te geven door Het Zuiden Coatings uit Dongen!

De voordelen van het coaten van je dak

Naast het voorkomen van schade, brengt een coating op een bitumen dak veel andere voordelen met zich mee:

  • Lagere exploitatiekosten
  • Uv-bestendig, dus een langere levensduur
  • Minder warmteabsorptie en dus een verbeterd rendement bij zonnepanelen
  • Minder milieubelastend
  • Geen afvoer versleten onderlaag
  • Veilig proces zonder brandgevaar

In 3 stappen naar een kwalitatief hoogwaardige coating

Het Zuiden Coatings is dagelijks bezig met diverse coatings aanbrengen bij bedrijfspanden. Met ruim 40 jaar aan ervaring weten de professionals deskundig en vlot te werken. Wanneer je je bitumen dak van een goede coating wilt laten voorzien, wordt dit op de volgende manier gerealiseerd:

  1. Eerst wordt het bitumen dak voorzichtig en grondig gereinigd met een industriële hogedrukreiniger. Om de kwetsbare bitumenlaag niet te beschadigen, wordt de druk laag gehouden. Bovendien wordt dit alleen gedaan met zuiver water, dus géén chemicaliën.
  2. Als alles vet- en stofvrij is, is het tijd om een egale hechtlaag aan te brengen. Dit is ter voorbereiding op de aanhechting van de nieuwe coating. Ronde hoeken, doorvoeren en afvoeren krijgen in deze stap een extra behandeling met een specialistische primer. Hiermee wordt de kwaliteit van de nieuwe toplaag verhoogd.
  3. De derde en laatste stap: de coating aanbrengen op je bitumen dak. Afhankelijk van de onderlaag, is één of twee lagen voldoende. Je hebt hiermee jarenlange zekerheid.

Stel je vragen gerust aan de professionals

Bij Het Zuiden Coatings in Dongen staan de professionals dagelijks voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Aarzel dus niet om contact met hen op te nemen door de contactmogelijkheden te raadplegen. Deze vind je op de informatieve en overzichtelijke website.