Zakelijke Vrienden
Image default
Groothandel

Kiezen voor gebruikte palletstellingen

Een magazijnstelling kent vele verschillende stellingtypes. Een daarvan is de palletstelling. Een palletstelling kun je nieuw aanschaffen maar je kunt ook gebruik maken van een palletstelling gebruikt is. Je kunt de gebruikte palletstellingen online kopen, maar ook in verschillende winkels. De palletstelling is het meest bekende type en wordt het vaakst gebruikt in een magazijn. 

Palletstelling

Een palletstelling is een stelling voor de opslag van goederen op pallets. Deze stellingen worden met stelling bedien apparatuur geladen en gelost. Een stelling bedien apparatuur kan een heftruck zijn, maar ook een reachtruck en een palletkraan. De stellingtype ‘palletstelling’ wordt het meest gebruikt in de magazijnen. Wanneer een reachtruck of heftruck wordt gebruikt, dan kun je spreken over conventionele palletstellingen. Wanneer er een smallegangtruck wordt gebruikt dan wordt er gesproken van een smallegangenmagazijn of VNA. VNA staat voor Very Narrow Aisle. Bij de smallegangentruck worden de gangpaden tussen de palletstellingen smaller. 

Professionals

Wanneer je gebruik wilt maken van een palletstelling dan moet je goed kijken naar de hoogte van het magazijn, naar de ruimte, naar de soort goederen die je wil opslaan en hoelang je deze wil opslaan. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de grootte en naar het gewicht van de producten. Al deze punten spelen een rol. Je wilt natuurlijk dat alles zo veilig mogelijk is. Het maakt niet uit hoelang je hebt geobserveerd en gebrainstormd. Het is altijd handig om een expert te laten kijken. Dit brengt een frisse blik met zich mee en veel nieuwe inzichten. Je kunt zelfs advies vragen. Een expert heeft genoeg kennis en kan meerdere mogelijkheden bieden voor jouw plan. De expert kan oplossingen bieden en adviseren. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan advies voor het materiaal of advies over de maten. Verder kan de expert goed advies geven over de veiligheid. Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste.