Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Lumen naar Watt

Lumen naar Watt

Wanneer je lumen naar watt moet omrekenen, zijn er twee verschillende soorten gloeilampen die je kunt gebruiken. De ene is een gloei- of halogeenspot, die een hogere lumenopbrengst heeft dan de andere soort: LED schijnwerpers hebben tot 60 keer meer licht per watt als deze traditionele bronnen!

Om lumen in watt om te zetten, moet je weten welk type lamp vergeleken wordt. Vaak staat dat op de specificaties vermeld en er zijn meestal twee mogelijkheden: Gloeilamp of Halogeen Spotlight; 40/60Watt die met deze soorten overeenkomen kunnen zich dan in helderheidsreferentie naast elkaar meten bij het bekijken van hun respectievelijke Lumen/Watt aanbod van elke optie.

COB LED strips

COB led strips zijn een uitstekende keuze voor iedereen die zijn eigen aangepaste verlichtingsarmaturen wil maken. Zoals eerder gezegd produceert de COB LED een gelijkmatige lijn zonder zichtbare puntjes van afzonderlijke LEDs door zijn hoge aantal per meter – en je kunt kiezen tussen 384 of 504 LEDs per meter! Dit zorgt ervoor dat je lichtopbrengst oploopt tot 1600 Lumen p/m, wat meer dan enkele honderden keren hoger is dan de meeste lampen die tegenwoordig op smartphones te vinden zijn. Bovendien voeren we ook SMD helderheden in verschillende kleuren, zoals rood groen blauw geel wit roze zilver goud Teal paars enz…

TV LED strips

TV LED strips geven niet alleen meer kleur en intensiteit aan een beeld, maar voorkomen ook vermoeide ogen. TV’s zijn vaak zo helder dat het moeilijk wordt er lange tijd naar te kijken zonder je moe of geïrriteerd te voelen. Maar met geïnstalleerde LED achtergrondverlichting is er geen sprake meer van flikkerend licht; in plaats daarvan zie je beelden tot leven komen in levendige tinten, alsof ze vlak voor onze ogen worden vertoond!

LED strip met afstandsbediening

Een LED strip met afstandsbediening die je huis tot leven brengt. Stel je voor dat je van overal in je huis de lichten kunt dimmen of doven met slechts één druk op een apparaat in de buurt, geen heen en weer gehaast meer tussen apparaten! Het nieuwste product van LED Strips For Home geeft ons ook totale flexibiliteit als het tijd is om kleuren te kiezen – want nu zijn er 16 miljoen verschillende tinten beschikbaar dankzij onze nieuwe met smart phone bestuurde wifi-gevoelige strips met onder meer IR (infrarood), RF 2.4G & Wifi mogelijkheden, zodat we kunnen kiezen welke ons op elk moment het meest persoonlijk bevalt

https://123ledstrips.nl/algemeen/lumen-naar-watt-omrekenen-voor-een-led-lamp/