Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Zo geef jij je woonkamer een make-over

 

Ben jij de kleuren in je woonkamer zat, dan kun je deze natuurlijk op allerlei verschillende manieren aanpassen. Wel is het goed om voor jezelf een duidelijk plan te maken en niet zomaar zoals een kip zonder kop te werk te gaan. Je zult namelijk wel het een en ander op elkaar af moeten stemmen. Zo is het dus niet heel verstandig om bijvoorbeeld een willekeurige muur zomaar een andere kleur te geven. Door voor jezelf een moodboard te maken, zal je zien dat het allemaal een stukje gemakkelijker is om het op elkaar af te stemmen. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal nog meer zijn, hebben we een aantal tips voor je.

Laat je muur spuiten

Naast de mogelijkheid tot het sauzen van je muur, heb je natuurlijk ook de mogelijkheid tot latex spuitwerk. Het laten spuiten zorgt namelijk vaak voor een net wat egale look, vooral wanneer je kiest voor een metallic kleur. Het gevaar wat je dan hebt als je kiest voor het sauzen van je muur, is dat je de banen van je roller ziet. Door het te spuiten, voorkom je dat dit gebeurt. Een andere manier van het laten spuiten van je muur is het Airless spuiten. Dit is een techniek waarmee je in principe net zoals bij normaal spuiten van je muur ook zorgen voor het egaal aanbrengen van de verflaag. 

Kies voor een behang

Naast het laten spuiten van je muur, kun je natuurlijk ook kiezen voor een prachtig behang. Dit kan een behang met opdruk of patroon zijn, maar ook een egale kleur doet het vaak goed. Zorg er wel voor, dat wanneer je kiest voor behang, de alles wat je voor deze muur zet een stukje rustiger houdt. Niet voor niets wordt er daarom vaak gekozen voor een speciaal behang achter de bank. Aangezien je op de bank niet zoveel anders neer kunt leggen dan sierkussens, houd je het relatief snel en gemakkelijk rustig.