Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Snel meer werkruimte zonder hoge investeringen

Het blijft een uitdaging, zo goed mogelijk omgaan met de beschikbare bedrijfsruimte. Het ene moment staat het magazijn vol en het andere moment is er ruimte te over. Maar op een gegeven moment blijkt dat er systematisch ruimte tekort is. Dan is het tijd om na te gaan denken. Velen denken direct aan verhuizen of een extra opslaglocatie huren of kopen. Maar het kan ook goed zijn eens te kijken naar de mogelijkheden die het huidige pand heeft. En dan gaat het niet direct over ingrijpende verbouwingen die kostbaar zijn in tijd en geld. Er zijn ook zeker andere oplossingen.

Als het gaat om een tekort aan magazijnruimte dan kan een systeemvloer bijvoorbeeld uitkomst bieden. Wat is een systeemvloer? Dat is een tussenvloer die los in de ruimte wordt gezet, waardoor er dus ineens een verdieping is gecreëerd. Deze systeemvloer is gemaakt van een stalen constructie die op stalen steunpilaren in de ruimte wordt gemonteerd. Op deze manier belast het dus niet de huidige bouw en hoeft dit ook niet geïntegreerd te worden in de muren of vloeren. Afhankelijk van de benodigde extra ruimte kan een systeemvloer ook op verschillende niveaus in hoogte worden gebouwd.

Deze systeemvloer kan aangepast worden aan de wensen en behoeftes van het desbetreffende bedrijf. Ook kan de systeemvloer eenvoudig worden uitgebreid als dit in de toekomst nodig blijkt. In feite kan men een systeemvloer plat gezegd bekijken als een mecano pakket. Stalen onderdelen die door middel van speciale verbindingen en moeren en bouten aan elkaar worden bevestigd. De vloeren worden op maat gemaakt en zin daarom geschikt voor veel verschillende ruimtes. Doordat de systeemvloeren op maat gemaakt worden en gemaakt van stalen profielen kunnen deze ook perfect worden ingezet om grotere ruimtes te overspannen en zwaardere vloerbelasting te realiseren.

Een systeemvloer kan de oplossing bieden voor een opslagtekort. Maar ook een tekort aan kantoorruimte kan hiermee worden opgelost. Door een vloer te plaatsen in de huidige ruimte en deze door middel van een trap toegankelijk te maken is er een verdieping gerealiseerd die aan alle veiligheidseisen voldoet en optimaal benut kan worden als extra kantoorruimte. De vloerdelen zijn er in diverse soorten ook passend voor de ruimte en ook de balustrades worden op wens gemaakt. Het ideale van de systeemvloeren zijn het bout en moer systeem. Waarbij het systeem makkelijk kan worden uitgebreid, afgebouwd of zelfs worden verplaatst bij een eventuele verhuizing. Dat maakt dat dit systeem niet alleen kosten en ruimtebesparend werkt maar ook voor de lange termijn interessant blijft. Het is flexibel net als veel bedrijven en ondernemers. Dit systeem kan met het bedrijf meegroeien en zich constant aanpassen en dat maakt het een interessante oplossing in deze tijd van duur vastgoed, hoge bouwkavelprijzen, bureaucratie rondom vergunningen en hoge huren.