Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Waarom kan relatiebemiddeling je helpen aan de juiste partner?

Wanneer je op zoek bent naar de juiste partner, kan het soms handig zijn om een klein duwtje in de rug te krijgen. Soms kom je de ware gewoon niet tegen in het dagelijks leven en moet je op zoek naar andere alternatieven. Er zijn natuurlijk veel online datingsbureaus, maar deze zijn niet altijd even betrouwbaar en ook niet altijd gericht op de juiste doelgroep. Wanneer je graag de ware wilt ontmoeten kan het daarom handig zijn om gebruik te maken van relatiebemiddeling. Wanneer je aan personen wordt voorgesteld die voldoen aan jouw wensen en voorkeuren is het vaak eenvoudiger om je open te stellen en het gesprek aan te gaan. En wellicht bloeit er wel iets moois tussen jullie op.

Wat is relatiebemiddeling?

Relatiebemiddeling is simpel gezegd het bemiddelen tussen twee personen die een relatie zoeken. Wanneer je je inschrijft bij een bureau voor relatiebemiddeling krijg je te maken met een hele persoonlijke aanpak. De online datingsbureaus zijn voornamelijk gericht op het snelle informatie verkrijgen, maar bij relatiebemiddelingsta jij als persoon centraal. De werkwijze is dan ook dusdanig opgebouwd dat er alle tijd wordt genomen om jou te leren kennen en om jouw wensen en behoeften te kunnen spreken. Zeker wanneer je op zoek bent naar een langdurige relatie kan relatiebemiddeling een goed hulpmiddel zijn om te zoeken naar de juiste personen. De meeste bemiddelingsbureaus zijn specifiek gericht op bepaalde doelgroepen, zoals hoogopgeleiden, homo’s of 50- plussers. Kijk dus voordat je je inschrijft of binnen een doelgroep past of dat je liever kiest voor een ander bureau.

De werkwijze van relatiebemiddeling

Wanneer je je inschrijft bij een bemiddelingsbureaus wordt je uitgenodigd voor intakegesprek. Deze intake vindt niet plaats op papier (zoals bij een online datingbureau), maar vindt persoonlijk plaats zodat jouw behoeften en wensen concreet besproken kunnen worden. Uit het intakegesprek komt een profielschets naar voren waarbij een match gezocht gaat worden. Het is dan ook belangrijk dat je eerlijk en open bent tijdens het intakegesprek om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Wanneer het bemiddelingsbureau een match heeft gevonden die past bij jouw wensen en eisen, kan je zelf een afspraak met die persoon maken voor een date. Na afloop van de date evalueer je de date met het bemiddelingsbureau. Wanneer de date perfect is verlopen kan je een vervolgdate plannen, maar het kan natuurlijk ook minder goed uitpakken. Door de date te evalueren weet je exact wat er mis is gegaan en wat er eventueel aangepast kan worden jouw profielschets. De zoektocht naar de ware gaat dan nog even verder.

Ben je dus op zoek naar een langdurige relatie die je zelfvertrouwen geeft en je kan bijstaan in goede en mindere tijden? Maar lukt het maar niet op die ene ware te vinden? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden die relatiebemiddeling je kan bieden. Met de juiste hulp kan je vertrouwd en veilig op zoek naar de juiste persoon om de rest van je leven mee te delen. En je hoeft niet zelf op zoek te gaan; (bijna) alles wordt voor je geregeld.