Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Trainingsweekend, waarom doen we dat eigenlijk?

Trainingsweekend, waarom doen we dat eigenlijk?

 

Een trainingsweekend kun je vergelijken met een teambuilding. Wanneer je een trainingsweekend gaat doen is dat een heel weekend. Teambuilding is meestal voor een dag. Er zijn uitzonderingen want sommige bedrijven organiseren teambuilding ook soms voor een weekend. Waarom wordt het eigenlijk gedaan? Dat vertellen wij je graag!

Wat is een trainingsweekend?

De meeste bedrijven organiseren een trainingsweekend voor hun personeel. Dat wordt gedaan om het team sterker te maken en dat ze goed met elkaar kunnen samenwerken. Vaak worden dit soort weekenden door bedrijven geregeld als een soort teambuilding. Je zult spullen mee moeten nemen voor het weekend en dat kan gemakkelijk in een zebra rugzak. Het is een proces om tussen collega’s bijvoorbeeld een sterkere band te krijgen en het doet de samenwerking met elkaar alleen maar verbeteren.

Omdat je in een trainingsweekend allerlei activiteiten met elkaar doet of evenementen in te richten zorg je voor een hechter team. Een trainingsweekend kan op verschillende manieren worden georganiseerd. Je hebt trainingsweekenden waarbij je veel bezig bent met sport of je gaat als team bijvoorbeeld meedoen aan survivaltochten. 

De goede eigenschappen van een trainingsweekend

In een trainingsweekend word je samen uitgedaagd om elkaar beter te leren kennen. Je leert in een trainingsweekend beter met elkaar te communiceren en dat zal op de werkvloer zich dan ontplooien. Je leert elkaar te vertrouwen. Die eigenschap zal zich in een trainingsweekend alleen maar verbeteren. 

Voor een goede afloop van een trainingsweekend is het belangrijk dat je elkaar feedback kunt geven en ontvangen. Dat leer je op een trainingsweekend sneller. Je kunt gemakkelijk een crossbody tas dragen tijdens de trainingsweekend. Je hebt crossbody tas heren en ook crossbody tassen voor vrouwen. Deze zitten comfortabel en zitten je niet in de weg.

Wat neem je mee op een trainingsweekend?

Je neemt op een trainingsweekend kleding mee. Het is ook belangrijk dat je sportkleding meeneemt. Vooral als het een trainingsweekend is waar ook gesport gaat worden. Je kunt voor een trainingsweekend een grote reistas meenemen. Daar past alles in. 

Je kleding, toiletartikelen en noem maar op kunnen gemakkelijk in een reistas mee. Heb je veel spullen die je moet meenemen dan is het praktisch om een grote reistas mee te nemen. Je hebt dan genoeg ruimte voor alle spullen. In een trainingsweekend leer je elkaar meer te vertrouwen en dat zorgt er weer voor dat je een betere band krijgt samen.