Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Tips voor het stomen van je kleding

Tips voor het stomen van je kleding

Heb jij een hekel aan het strijken van je kleding? Dan kan stomen een goed alternatief zijn. Echter zijn er wel een aantal zaken die van belang zijn wanneer jij voornemens bent om je kleding te gaan stomen. Zo dien je allereerst te kiezen voor een handstomer of een kledingstomer op standaard. Een handstomer is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om even snel een overhemd mee op te frissen en te ontdoen van enkele lichte kreukels. Wil je het wat serieuzer aanpakken en je strijkijzer volledig kunnen vervangen, dan zal je toch een kledingstomer op standaard nodig hebben. 

 

Tips voor een handstomer

Wanneer je kiest voor een handstomer, dan wil je natuurlijk wel de Beste kledingstomer hebben. Het is daarom dus belangrijk dat je kijkt naar het aantal gram stoom dat dit apparaat per minuut produceert. Zo zitten de meeste handstomers zo gemiddeld rond de 25 gram, waar een kledingstomer op standaard ruim boven de 40 zit. Dit getal geeft aan hoeveel stoom er door je kleding wordt geblazen, waardoor je ongeveer weet hoe glad je kleding er door wordt. Uiteraard kun je een handstomer prima gebruiken voor het gladstomen van dunne stoffen, maar wordt het vaak bij een trui, jas of spijkerbroek een grotere uitdaging.

 

Tips voor een kledingstomer op standaard

Wil je niet meer hoeven strijken, dan een kledingstomer op standaard wat je nodig hebt. Door de hogere stoomkracht worden ook diepe kreukels volledig teniet gedaan. Let alleen bij de aanschaf wel op hoeveel inhoud het waterreservoir heeft. Heeft deze stomer namelijk een lage capaciteit, dan dien je iedere paar kledingstukken het water bij te vullen. Wil jij zeker weten dat je de beste kledingstomer aanschaft, neem dan een kijkje op 5top voor de top 5 beste stomers van dit moment.