Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

Groenten en fruit om je satuatie positief te stimuleren

Groenten en fruit om je satuatie positief te stimuleren

 

Fruit om het zuurstofgehalte in het lichaam te verbeteren of lage saturatie te helpen voorkomen

Citroenen

Citroenen zijn een rijke bron van vitamine C, een antioxidant die helpt bij de ontwikkeling van zuurstofdragers op basis van hemoglobine. Hoewel citroenen zuur zijn, worden ze bij consumptie alkalisch door hun elektrolytische activiteit in het lichaam. 

Bovendien ontgiften citroenen de lever en verwijderen ze afvalstoffen uit het lichaam. Gewoon elke dag een glas warm citroenwater drinken op een lege maag kan helpen het zuurstofgehalte of saturatie en de algehele gezondheid te verbeteren. Bovendien verzachten citroenen ook hoest, verkoudheid, griep, hyperaciditeit, brandend maagzuur en andere kwalen. 

Druiven
Druiven zijn rijk aan antioxidanten die een cruciale rol spelen bij het verbeteren van de bloedstroom in ons lichaam. Als de bloedstroom toeneemt, kan het bloed meer zuurstof per tijdseenheid naar de weefsels vervoeren. Een tekort aan zuustof is lage saturatie oorzaak. 

Bovendien bevatten druiven verschillende enzymen die de hormoonhuishouding helpen reguleren. Bijgevolg kan het toevoegen van zwarte druiven aan je dieet circulatieproblemen verminderen en het zuurstofgehalte in het lichaam helpen verhogen of de oorzaak van lage saturatie helpen aanpakken. 

Avocado’s
Avocado’s zijn een gezonde toevoeging van vitamine A, B3, B6, B12, choline en foliumzuur. Ze zijn ook rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren en voedingsvezels. Deze voedingsstoffen helpen het zuurstofgehalte te verhogen door de zuurstofopname in het bloed te verbeteren.

Bovendien blijkt uit studies dat avocado’s het cholesterolgehalte verlagen, een gezond hart bevorderen en de bloedsuikerspiegel onder controle houden. Ze verbeteren ook het lipidenprofiel, beschermen het DNA en helpen bij gewichtsbeheersing.

Granaatappel
Granaatappels bevatten ijzer, koper, zink, vitamine B3 en B6, en choline. Ze helpen de bloedstroom te verhogen door de biologische beschikbaarheid van stikstofmonoxide in het lichaam te vergroten. Ze stimuleren ook de zuurstoftoevoer naar de weefsels en helpen een lage saturatie voorkomen.

Studies tonen aan dat granaatappelpitten en -sap de bloedvaten helpen verwijden. Gebruik het sap echter altijd vers geperst voor de beste resultaten. Ze zorgen voor een verhoogde bloedstroom in het lichaam. Daardoor vermindert het risico op weefselschade door een lage zuurstofverzadiging. 

Kiwi
Kiwi is een zoetzure sappige tropische vrucht die een goede bron is van voedingsvezels, koper en ijzer. Het is ook rijk aan vitamine A, B3, B5, B6, C, choline en verschillende antioxidanten. Bovendien helpt kiwi’s het immuunsysteem te versterken en de ernst en duur van infecties van de bovenste luchtwegen bij ouderen te verminderen. Ook verlaagt het ontstekingen in het lichaam.

Je kunt één grote kiwi per dag consumeren. Het verhoogt de consumptie van vitaminen en mineralen die de zuurstofverzadiging in het bloed helpen verhogen. Een goed hulpmiddel voor lage saturatie oorzaak.

 

Groenten om het zuurstofgehalte in het lichaam te verhogen

Spinazie
Groene bladgroenten zoals spinazie zijn een rijke bron van nitraat. Ons lichaam zet nitraten om in stikstofmonoxide. Het consumeren van groene groenten zorgt dus voor de doorbloeding van de vitale organen van het lichaam. Bovendien controleert spinazie de bloeddruk en verwijdt het de slagaders. Daardoor stijgt het zuurstofgehalte in het bloed.

Bieten
Bieten zijn een uitstekende bron van vezels. Bovendien bevatten ze foliumzuur of vitamine B9, mangaan, kalium, ijzer en vitamine C. Omdat ze rijk zijn aan ijzer en foliumzuur, ontwikkelen bieten nitraten in het lichaam.

Deze verbeteren de zuurstofopname in het bloed. Zo helpen ze de bloedvaten te verwijden, waardoor de zuurstofrijke bloedstroom naar de weefsels toeneemt.

Wortelen
Wortelen zijn rijk aan vitamine A, C, B3, B5, B6 en choline, kalium, ijzer, zink en koper. Ze bevatten ook fytochemicaliën met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Ze zijn essentieel voor het ontgiften van het lichaam en het verhogen van de zuurstoftoevoer naar de weefsels. je kunt wortelen consumeren in een salade of een glas sap maken van gehakte wortelen.

Op de website van Dokter Fit kun je nog meer hierover en veel meer lezen over gezondheid en gezonde leefstijl.