Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

De beste voerbakjes voor uw kat kiezen

De beste voerbakjes voor uw kat kiezen

We kopen veel accessoires voor onze katten, maar weinig worden zo vaak gebruikt als de voerbak. Maar met honderden beschikbare merken kan het bijna onmogelijk zijn ze allemaal te bekijken om de juiste voor uw huisdier te kiezen. Laten we eens kijken naar een paar dingen die u moet overwegen voordat u uw volgende kattenvoerbak aanschaft.

Grootte

De grootte van uw voerbak kat is meestal het eerste waar mensen naar kijken bij het kiezen van een voerbak. Hij moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid voer die u uw huisdier elke avond wilt geven. Een bakje voor droge brokjes zal iets groter zijn dan een bakje voor natvoer.

Vorm

De vorm van uw voerbakjes voor katten is belangrijker dan de grootte. Het moet breed genoeg zijn zodat de zijkanten de snorharen niet raken tijdens het eten, anders kan het een aandoening veroorzaken die snorhaarmoeheid wordt genoemd. Snorhaarmoeheid lijkt misschien gek, maar het kan resulteren in een verandering in het gedrag van uw kat als gevolg van overstimulatie. Het kan ertoe leiden dat uw kat weigert uit het voerbakje te eten, en u kunt ook merken dat hij voor het bakje loopt. Katten zullen meestal proberen om het voer met hun pootjes uit het bakje te trekken, zodat ze het bakje niet aanraken met hun snorharen, en als ze nog niet doorhebben hoe ze dat moeten doen, kunnen ze proberen om het eten dat ze buiten de bakjes krijgen te bewaken tegen andere katten.

Voorkom snorharenmoeheid

Het gebruik van een brede, ondiepe voerbak is de beste manier om snorhaarvermoeidheid te voorkomen. Houd uw kat tijdens het eten goed in de gaten om te zien hoe vaak de snorharen de zijkant raken. Als het veel lijkt, zoek dan een bredere kom, zelfs als uw kat geen symptomen vertoont, hij zal meer van zijn maaltijd kunnen genieten als de snorharen niet in de weg zitten.

Voetstuk kom

Er is een grote verscheidenheid aan vormen, en u kunt elke vorm gebruiken zolang het de snorharen maar niet in de weg zit. Een stijl die steeds populairder wordt, is het voetstuk dat de kom van de grond tilt. De meeste katten zijn niet erg groot, dus ze hebben meestal geen moeite om van de grond te eten, maar als u het voer voor hen wilt verhogen, zorg er dan voor dat het voetstuk van de voerbak gemaakt is voor een kat en niet te hoog is voor uw kat om er comfortabel bij te kunnen.

Materiaal

Een andere belangrijke beslissing die u zult moeten nemen is welk materiaal u wilt.

Roestvrij staal

Roestvrij staal is een populair materiaal voor voerbakken voor huisdieren. Het is niet poreus, dus bestand tegen bacteriën, gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig. Het roest niet en is uiterst duurzaam. Het grootste nadeel van roestvrij staal is dat het lawaaierig kan zijn als uw kat zijn voerbak graag rondduwt. U kunt het ook niet in de magnetron gebruiken.

Glas

Glas is een fantastische keuze voor een voerbak omdat het, net als roestvrij staal, niet poreus en gemakkelijk schoon te maken is, maar in tegenstelling tot roestvrij staal kan het wel in de magnetron. Het nadeel van glas is dat het gemakkelijk kan breken, wat kan leiden tot een grote puinhoop met kleine scherven die gevaarlijk kunnen zijn in een ruimte waar de kat vaak komt.

Porselein, Keramiek, Steen

Porselein en keramiek kan uw gewone keukengerei zijn of een andere soortgelijke schaal. Deze materialen zijn uiterst hard en bestand tegen bacteriën. U kunt ze in de vaatwasmachine en de magnetron plaatsen. Het nadeel van porselein en keramiek is dat ze ook gemakkelijk breken, hoewel veel moderne keukenschotels tegen een stootje kunnen.

Plastic

Het kan heel verleidelijk zijn om een goedkoop plastic kattenvoerbakje te kopen bij de plaatselijke discountwinkel, maar er zijn een paar redenen waarom u dat niet moet doen.

Veel plastics maken gemakkelijk krassen, en hoewel de krassen er misschien klein uitzien, zijn het gigantische ravijnen voor bacteriën om zich in voort te planten, wat mogelijk gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor uw huisdier.

Kunststoffen kunnen BPA uitlogen. BPA is een industriële chemische stof die schadelijk is voor mensen en onze huisdieren. Het is een veel voorkomend ingrediënt in plastic, en je kunt het vinden in veel containers die we gebruiken om voedsel en water in te bewaren.

Als u een plastic voerbak gebruikt, zorg er dan voor dat deze een formule gebruikt zonder de schadelijke chemische stof BPA. Bedrijven gebruiken plastic zonder BPA als een verkoopargument voor producten zoals een voerbakje voor katten en drukken het op de verpakking. Wij hebben u laten weten hoe de plastic voerbakjes het er op onze lijst vanaf hebben gebracht, maar u zult de artikelen moeten controleren als u verder gaat winkelen. Als u een voerbakje hebt dat BPA bevat dat u moet gebruiken, stop het dan niet in de vaatwasser omdat de hoge temperatuur de chemische structuur van het plastic zal veranderen, waardoor het BPA sneller in het voedsel zal lekken.

Hout

Hout is een ander populair materiaal dat mensen gebruiken om kommen van te maken, en hoewel het geen BPA in het water loogt, is het vrij poreus en zullen bacteriën zich op het oppervlak kunnen verstoppen en voortplanten. We weten dat het er aantrekkelijk uitziet, maar u kunt uw huisdieren beter niet voeren met een houten voerbak.