Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

Een uitgeruste baby

Door de perfecte slaapomgeving voor je baby te creëren, krijgt hij de best mogelijke nachtrust – en dat zou kunnen betekenen dat jij dat ook krijgt!

Een slaapzak baby kan de stress van het slapengaan wegnemen en je kleintje helpen om gemakkelijker in slaap te vallen.

Wat is een babyslaapzak?

Het is in wezen een speciaal ontworpen draagbaar dekentje dat hem helpt om ’s nachts de juiste temperatuur te behouden. Het maakt het gebruik van extra dekens overbodig. Ze zijn zo populair dat er veel op de markt zijn, variërend van slaapzakken voor pasgeborenen tot slaapzakken die je baby helpen zelfstandig te gaan slapen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stoffen met hogere en lagere tog-waarden, zodat je veilig door de seizoenen heen kunt slapen.

 

Wat zijn de voordelen van een babyslaapzak?

Je baby kan zich vrij bewegen, wriemelen en trappelen met zijn armpjes en beentjes zonder beperkingen

Ze zorgen ervoor dat ze op een veilige temperatuur blijven (in combinatie met de juiste slaapkleding), zodat ze het niet te warm krijgen en oververhit raken

Babyslaapzakken maken het overbodig om extra hoezen toe te voegen, die los kunnen raken en het gezicht van je baby kunnen bedekken – of waardoor ze in de knoop kunnen raken

Ze zijn overal te gebruiken, dus ideaal voor onderweg en ook voor op reis

Ze zijn heel geschikt voor het voeden van de baby, omdat je ze gewoon uit het bedje kunt tillen terwijl ze er nog in liggen, en ze weer terug kunt leggen als ze klaar zijn

Je baby zal de slaapzak associëren met dutjes en bedtijd – wat helpt bij het slapen en een rustige nachtrust

Ze bieden ouders gemoedsrust, omdat ze weten dat de slaapruimte van hun baby zo veilig mogelijk is

Ze kunnen gemakkelijk worden gewassen als uw baby ziek is of luiers lekt.

Hoe kies je een babyslaapzak

Zoals alles wat met baby’s te maken heeft, kan het een beetje overweldigend zijn om te beslissen welke slaapzak het beste is voor jouw kleintje. Naast de verschillende maten voor leeftijd en gewicht, hebben babyslaapzakken een aantal ’tog’-classificaties – wat in wezen aangeeft hoe warm ze zullen zijn.

 

Wat is een tog-waarde?

Tog’ staat voor ‘Thermal Overall Grade’ en wordt in de textielindustrie gebruikt om aan te geven hoe warm een kledingstuk of een dekbed is. Babyslaapzakken zijn verkrijgbaar in verschillende togs, meestal van 0,5 tot 3,5. Er zijn er ook met een nog lagere tog-waarde van 0,2, die ideaal is voor hittegolven of extreem warm weer.

 

Je hebt waarschijnlijk minstens een paar slaapzakken met verschillende tog-waarden nodig om ervoor te zorgen dat je baby het hele jaar door comfortabel ligt.

Van welk materiaal moet de zomerslaapzak voor baby’s gemaakt zijn?

Het materiaal is heel belangrijk voor een slaapzakje voor de zomerbaby, zodat het kind ’s nachts niet oververhit raakt of overmatig gaat zweten. Idealiter moet het materiaal ademend zijn en vocht kunnen absorberen. Als het materiaal de temperatuur niet voldoende kan reguleren, loopt u het risico dat de warmte zich ophoopt.

 

Kan een zomerslaapzakje mijn baby helpen om de hele nacht door te slapen?

Het is bewezen dat een slaapzakje jouw baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft. Het helpt jouw baby niet alleen sneller in slaap te vallen, maar ook om de hele nacht door te slapen. Ze zullen ’s nachts niet wakker worden van oververhitting of overmatig zweten, dankzij de ademende en vochtregulerende eigenschappen van het katoen. Met de Puckabybaby 4 seizoenen slaapzak kun je flink besparen.

 

https://vrouwenlab.nl/hoe-maak-je-het-jezelf-en-je-baby-gemakkelijker/