Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

4 bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht, een mooie hoofdstad in het zuiden van Nederland, staat bekend om haar rijke geschiedenis, cultuur en architectuur. Het is dan ook niet gek dat Maastricht een stad is die veelvuldig bezocht wordt door toeristen. Maar wat zijn bezienswaardigheden die jij als toerist zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan deze mooie stad? Wij zetten er 4 voor je op een rijtje.

 

De Sint-Servaasbasiliek

De Sint-Servaasbasiliek is een imposante basiliek die afstamt uit de 12e eeuw. Dit prachtige gebouw is een samensmelting van invloeden uit de romaanse en de gotische bouwkunst. Naast het indrukwekkende exterieur bevat de kerk ook verschillende kunstwerken, waaronder een prachtige kooromgang uit de 15e eeuw. De basiliek is gewijd aan de patroonheilige van Maastricht en staat bekend als een van de oudste kerken van Nederland.

 

Het Stadhuis

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is het stadshuis van Maastricht. Dit prachtige Renaissance-pand werd gebouwd in de 16e eeuw en biedt de ruimte aan vele imposante zalen, vol met mooie kunstwerken. Het stadshuis is te vinden op het Vrijthof. Op het Vrijthof vind je naast het stadhuis vaak ook een markt en andere evenementen.

 

Het Bonnefantenmuseum

Ook voor liefhebbers van musea is er genoeg te doen in Maastricht. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dagje uit naar het Bonnefantenmuseum. Het museum is een moderne kunstgalerie, vol met een samenstelling van kunstwerken van over de hele wereld. Van de oude meesters tot aan hedendaagse kunst, er is voor iedereen iets naar wens! Het museum is eenvoudig te bereiken met een taxi in Maastricht.

 

De Céramique-wijk

Vind je het leuk om door verschillende straten heen te dwalen en te kijken hoe de mensen in Maastricht leven? Loop dan vooral ook eens door de Céramique-wijk. Deze wijk staat bekend om haar moderne architectuur een aangename sfeer. Er is hier genoeg te doen en te zien, waaronder de vele winkels, cafés en restaurantjes.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te beleven in Maastricht, maar met deze 4 tips hopen wij je al een beetje op weg te hebben geholpen.

 

https://taxiforevermaastricht.nl/