Zakelijke Vrienden
Image default
Zakelijke dienstverlening

Veilig beeldbellen voor huisartsen in Nederland

Veilig beeldbellen tussen patiënt en huisarts

Huisartsen Post Almelo heeft de taboe doorbroken en is (ook) overgestapt op de veilig beeldbellen techniek van Vcare uit Enschede. Hiermee maken ze grote stappen in digitaliseringsontwikkelingen om contact tussen patiënt en huisarts te vergemakkelijken. Medewerkers kunnen nu digitaal met patiënten in gesprek, samen met de aanwezigheid van de huisarts. Omdat medewerkers nu via de telefoon bij patiënten binnenkomen, in plaats van dat de patiënt naar de huisartsenpost komt, biedt dit enorme voordelen voor beide partijen. De applicatie van Vcare – Video connect – is dusdanig ontwikkeld dat deze kinderlijk eenvoudig werkt. Vanuit Vcare connect – het zorg communicatieplatform voor zorg professionals – sturen medewerkers een link via email of sms dat door elk apparaat geopend kan worden en automatisch een veilige beeldverbinding opzet zonder dat iets geïnstalleerd moet worden. Deze zorginnovaties geven zoveel meer mogelijkheden en kansen voor patiënten dat het steeds meer omarmd wordt door huisartsen in heel Nederland.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt in gebruik

Vcare connect biedt een geïntegreerd systeem voor bestaande telefoniesystemen wat vooral gericht is gebruiksvriendelijk en eenvoud voor de gebruiker. Een patiënt die belt voor een brandwond kan door middel van een beeldbel-verbinding gezien worden – zo ook zijn of haar wond. Een triagist kan de wond beoordelen en vervolgens de patiënt te woord staan hoe de wond verzorgt moet worden. Wordt het te complex voor de medewerker, dan kan de huisarts erbij komen en zich toevoegen aan het gesprek. Zo is een arts altijd dichtbij en snel inzetbaar.

Triagisten vormen de ‘poortwachters’ van een huisartsenpost en maken de eerste keuze welke hulp een patiënt moet krijgen. Dankzij Video connect kunnen zij de patiënt zien en veel beter de situatie beoordelen en de huisarts ook goed aanvullen. Patiënten kunnen zodoende veel sneller geholpen worden én ook sneller gerust gesteld worden. Medewerkers zien mensen in beeld en dat maakt het ook stuk persoonlijker. Zo kunnen ze veel meer mensen behandelen en dat maakt het efficiënter en ook minder belastend voor personeel. Het inschakelen van een huisarts of spoedarts is altijd en ook snel mogelijk. Uiteraard is er veel aandacht voor de veiligheid van de verstrekte informatie en andere privé-gevoelige informatie. De systemen van Vcare connect zijn daarom allemaal ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Extra dimensie in het werken

Door het toevoegen van beeldzorg tussen medewerker en patiënt, krijgt het werken in de zorg een extra dimensie. Medewerkers krijgen méér voldoening door het zien van mensen en omdat ze ook patiënten beter gerust kunnen stellen. Kleine klachten worden adequaat en deskundig geholpen zonder dat een huisarts nodig is. Het prettige is dat de nieuwe generatie huisartsen openstaan voor innovatieve ontwikkelingen en trends in de zorg. Dat Oost-Nederland achterloopt op de Randstad is een fabeltje, omdat juist hier ook meer huisartsen overstappen op digitale zorg oplossingen. Het maakt het werken ook leuker wanneer medewerkers te maken krijgen met slimme oplossingen en het verbeterd de sfeer op de werkvloer wanneer de leidinggevende huisarts proactief is en medewerkers de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid geeft om triage te kunnen uitvoeren.

De zorgtoekomst in Nederland

De Corona pandemie heeft duidelijk gemaakt dat het zorgsysteem in Nederland heel kwetsbaar is. Vooral patiënten met psychiatrische klachten hebben flink geleden omdat ze geen fysiek contact meer konden krijgen van vrienden en familie. Beeldbellen biedt dan een mooie oplossing. Ook kunnen artsen met milde klachten alsnog vanaf huis werken.

Wil je een DEMO van het Vcare systeem voor jouw zorginstelling? Bel dan 088-4800900 en maak een afspraak met één van onze adviseurs voor optimale communicatie in de zorg.

https://www.vcareconnect.nl/