Zakelijke Vrienden
Image default
Zakelijke dienstverlening

Picoway Laser van Dalton Medical

Staat de naam van je ex nog op je arm? Of heb jij een keer een smiley op je onderrug laten tatoeëren? Schrik niet, je bent niet de enige in Nederland! 35% van de jongeren geven aan een tatoeage te hebben en een groot deel daarvan besluit op een latere leeftijd dat ze de tatoeage ook weer weg willen laten halen. Als je in de vorige eeuw een tatoeage liet zetten dan was je waarschijnlijk een zeeman of iets dergelijks. Wilde je het anker op je arm later weg laten halen, dan had je pech! Once a tattoo always a tattoo was het toen. Maar godzijdank hebben we prachtige technologie tegenwoordig die ons van lelijke plaatjes en namen van exen kan verlossen.

Tatoeage weg laten halen

Je hebt verschillende manieren waarop je een tatoeage weg kan laten halen. Wat toepasbaar is voor jouw tatoeage hangt heel erg af van de grootte en de soort/kleur inkt die gebruikt is. De drie meest gebruikelijk mogelijkheden zijn:

1)      Chirurgisch laten verwijderen: wanneer jouw tatoeage kleiner is dan 2cm in doorsnee dan is het mogelijk om de tatoeage chirurgisch te laten verwijderen. Je maakt dan een afspraak bij het ziekenhuis om vervolgens het stukje huid weg te laten snijden. Je huid wordt vervolgens gehecht. In sommige gevallen houd je hier geen littekens aan over. Dit hangt dan weer af van de herstelkracht van je huid en de plaats. Eet je bijvoorbeeld gezond? Dan is de kans groter dat je huid sneller heelt.

2)      De nanoseconde laser. Tot een aantal jaar geleden werd de nanoseconde laser het meest gebruikt om tattoos te verwijderen. Deze laser zendt in een nanoseconde een intense lichtflits van één golflengte uit waarmee de getatoeëerde huid wordt behandeld. Een nadeel van deze laser, is dat sommige metaalhoudende inktsoorten en groene en blauwe kleuren vaak lastig te verwijderen zijn. Voor deze kleuren zijn aparte lasers nodig. Daarnaast zijn er vaak veel, relatief pijnlijke sessies nodig om de tatoeage te verwijderen en de tatoeage verdwijnt niet altijd volledig. (bron RTL)

3)      Tegenwoordig gebruiken steeds meer huidtherapeuten een nieuwe soort technologie, de Pico laser (Picoway laser). Deze technologie is het veiligste en meest efficiënt op het gebied van tattoo removal. Dit komt omdat de laserpuls van deze laser 100 maal korter is dan die van de nano laser. Hierdoor is de kans op verbranding en beschadiging van de huid vélen malen kleiner.

Ben jij als bedrijf op zoek naar een Picoway laser. Wij adviseren dan goed onderzoek te doen naar welke laser je wilt en bij welk bedrijf je deze wilt kopen. Ben je op zoek naar een leverancier met goede recensies en een betrouwbare service? Kijk dan eens op de website van Dalton Medical.