Zakelijke Vrienden
Image default
Industriële goederen en diensten

Gebruik van kranen voor veiligheid

Hijskranen worden veelvuldig gebruikt in verschillende sectoren, zoals de bouw, scheepvaart en logistiek. Ze zijn essentieel bij het verplaatsen van zware objecten en materialen van de ene locatie naar de andere. Maar wist je dat er verschillende soorten hijskranen zijn? In dit artikel bespreken we het gebruik van hijskranen in zwenkkranen en kraansystemen.

 

Zwenkkranen

 

Een zwenkkraan is een kraan die op één plek blijft staan en kan zwenken om een zwaar voorwerp te tillen en te verplaatsen. Deze kraan is ideaal voor het optillen van zware voorwerpen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals een bouwplaats of een werkplaats. Zwenkkranen kunnen worden bediend door één persoon en kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd, zoals wandzwenkkranen en kolomzwenkkranen.

 

Hijskranen in zwenkkranen zijn doorgaans elektrische kranen, hydraulische kranen of pneumatische kranen. Ze zijn in staat om zware lasten te tillen en te verplaatsen, terwijl ze tegelijkertijd gemakkelijk te manoeuvreren zijn. Elektrische kranen worden vaak gebruikt in fabrieken en magazijnen vanwege hun stille werking en lage onderhoudskosten. Hydraulische kranen worden gebruikt in de scheepvaart en offshore-industrie vanwege hun vermogen om grote lasten te tillen. Pneumatische kranen worden vaak gebruikt in de auto-industrie vanwege hun schone werking en het vermogen om in kleine ruimtes te werken.

 

Kraansystemen

 

Kraansystemen worden vaak gebruikt in de bouw en de scheepvaart en zijn in staat om grote hoeveelheden gewicht te tillen en te verplaatsen. Een kraansysteem bestaat uit verschillende componenten, zoals hijskranen, takels, katrollen en kabels. Het type hijskraan dat wordt gebruikt in een kraansysteem hangt af van het type werk dat moet worden uitgevoerd.

 

Er zijn verschillende soorten hijskranen die worden gebruikt in kraansystemen, zoals torenkranen, telescoopkranen en mobiele kranen. Torenkranen worden vaak gebruikt in de bouw vanwege hun vermogen om grote hoeveelheden gewicht te tillen op grote hoogte. Telescoopkranen worden vaak gebruikt in de scheepvaart en de bouw vanwege hun lange reikwijdte en flexibiliteit. Mobiele kranen zijn ideaal voor het verplaatsen van zware voorwerpen over korte afstanden, zoals op een bouwplaats.

 

Conclusie

 

Hijskranen zijn essentieel voor het verplaatsen van zware voorwerpen en materialen in verschillende sectoren.