Zakelijke Vrienden
Image default
Industriële goederen en diensten

Hoe garandeer je de veiligheid van je werknemers in de industriële sector?

In de industriële sector gaat de veiligheid van je werknemers voor alles. Je moet ervoor zorgen dat alles steeds sneller en efficiënter werkt, maar je moet er ook voor waken dat er hierdoor geen arbeidsongevallen ontstaan. Iedereen wil ‘s avonds weer zonder letsel naar huis kunnen. Om de veiligheid van je werknemers te garanderen, is het daarom goed om bepaalde veiligheidsmaatregelen in je pand te nemen. In dit artikel bespreken we daarom de veiligheidsproducten van Mapro.

Voorkom uitglijdgevaar

Als eerste willen we het hebben over de slipveiligheid van je personeel. In een industriële omgeving komt het weleens voor dat werknemers uitglijden, omdat ze gehaast van de ene plek naar de andere lopen. Om dit te voorkomen, raden we aan zoveel mogelijk antislipproducten toe te passen. Dit is niet alleen een tip van ons, het is volgens de regels en richtlijnen van de KVK ook nog eens verplicht om te zorgen voor stevige steun en grip op ladders, trappen, steigers en vloeren. Pas antislip-platen en trapneuzen toe. Een trapneus verhoogt de veiligheid van je werknemers en beschermt je trapbekleding, zodat die niet slijt en daardoor gladder wordt.

Omgevingsbescherming

Door het steeds hogere tempo van de samenleving, wordt er in de industriële sector steeds meer van je werknemers gevraagd. De industrie raast in een hoog tempo door, waardoor schade aan het gebouw en de muren bijna onvermijdelijk is. Met wandbescherming kun je dit soort schade voorkomen. Bij Zakelijke Vrienden zijn we fan van de Acrosmart SPM Elasto muurbescherming van Mapro B.V. Deze wandbescherming heeft de volgende voordelen:

  • Beschermt muren tegen impactschade;

  • Speciaal voor industriële omgevingen ontwikkeld;

  • 100% recyclebaar;

  • Verkrijgbaar voor muren en hoeken;

  • Geschikt voor zowel binnen als buiten.

Ontdek de veiligheidsproducten van Mapro

Ben je benieuwd hoe Mapro B.V. jou kan helpen om je industriële bedrijf veiliger te maken? Op de website van dit bedrijf lees je meer over veilig werken in industriële omgevingen. Ontdek antislip-producten en omgevingsbescherming en ontvang eventueel persoonlijk advies over de beste oplossingen jouw situatie. Alles voor de industriële veiligheid vind je op de website van Mapro B.V.