Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Waar moet je op letten vóór je een contract tekent met een incassobureau?

Waar moet je op letten vóór je een contract tekent met een incassobureau?

Elke ondernemer houdt ervan om geld te verdienen. Maar daarom is het net extra vervelend als je erachter komt dat een of meerdere debiteurs hun rekening niet hebben betaald. Vaak is dit op te lossen met een telefoontje, maar af en toe betalen debiteurs bewust niet. Bijvoorbeeld omdat ze zelf laag zitten qua cash flow of omdat ze op het randje van een faillissement staan. In dat soort gevallen is het belangrijk om snel stappen te zetten: je moet aantonen dat je late betalingen niet tolereert en bovenaan de lijst van schuldeisers staan mocht je debiteur failliet gaan. Je kunt snel stappen zetten als je ervoor kiest om samen te werken met een incassobureau. In dit artikel bespreken we de dingen waar je op moet letten voor je een contract tekent. 

Het slagingspercentage van het bureau

Wil je een incassobureau inschakelen? Dan is het belangrijk om te weten hoe goed ze zijn in hun job. De meeste bureaus zijn erg open over hun slagingspercentage van het afgelopen jaar. Vraag hier altijd naar als je het niet direct ziet staan op de website. Een goed incassobureau heeft uiteraard een slagingspercentage van meer dan 95%. 

Wie betaalt de kosten?

Wie weet googelde je ooit al ‘incassobureau inschakelen kosten’ omdat veel bureaus hier wat vaag over doen. Zorg er dus voor dat je zeker weet hoe het bureau wordt betaald voor je een contract tekent. De meeste reputabele bureaus verhalen hun kosten op de debiteur. Dat betekent dat de debiteur naast jouw betaling ook alle kosten van het incassobureau betaalt. Handig voor jou! Idealiter betaal je dus als debiteur helemaal niets, ook geen succesfee’s of verborgen kosten. 

Reviews van het incassobureau

Net zoals je geen stoel koopt zonder naar de reviews te kijken, kies je best geen incassobureau zonder naar de Google reviews of de reviews op TrustPilot te kijken. Cases met naam en foto van klanten op de website zijn meestal ook te vertrouwen, reviews die ‘zomaar’ op de site staan neem je het best met een korreltje zout. 

Hoe snel het incassobureau voor je aan de slag gaat

Je wil natuurlijk niet na het ondertekenen van je contract ontdekken dat je incassobureau het zo druk heeft, dat ze pas over enkele weken aan jouw zaak beginnen. Bij Credifin Nederland kun je bijvoorbeeld in 5 minuten je incasso-opdracht indienen en je kunt 24/7 de snelle vooruitgang zien. 

We hopen dat je snel je geld kunt innen!

 

https://zakelijkevrienden.nl/incassobureau-waar-moet-je-opletten