Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Tips voor awards bij bedrijfsevenementen

Bedrijfsevenement zijn een leuke manier om voor meer samenhang binnen het team te zorgen. Bij een bedrijfsevenement leren collega’s elkaar beter kennen op een informele manier. Het is ook een geschikte gelegenheid om specifieke werknemers extra in het zonnetje te zetten. Bijvoorbeeld voor de targets die ze hebben gehaald of andere prestaties die zijn geleverd. Door awards uit te reiken geef je werknemers een blijvend teken van waardering en een fysieke herinnering aan een leuke dag. Met de onderstaande tips vind je gegarandeerd de leukste awards die perfect aansluiten bij jouw bedrijfsevenement.

Bepaal eerst aan wie je awards uit wilt reiken

Voordat je geschikte awards uit kunt gaan kiezen is het belangrijk om na te denken over de personen aan wie je een award uit wilt reiken. Dat kunnen specifieke werknemers zijn maar je kunt ook aan iedereen iets kleins uitreiken als teken van waardering. Succes als bedrijf blijft immers een team effort, nietwaar?

Kleine awards voor het hele personeel

Je zou natuurlijk kunnen denken aan een bonus of een bon voor een etentje maar dan is het nog steeds leuk om deze te laten vergezellen door een kleine award. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde sleutelhanger die medewerkers altijd bij zicht kunnen dragen. overigens ook heel leuk als give-away om promotie mee te maken voor je bedrijf bij potentiële nieuwe klanten.

Awards voor grote prestaties

Soms is het belangrijk om medewerkers extra in het zonnetje te zetten. Wanneer ze een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd bijvoorbeeld. Of wanneer er een jubileum gevierd wordt voor het 30 of 40 jarige dienstverband van een werknemer. In dat geval wil je een award met meer prestige. Dat kan een stenen beeldje zijn of een mooie glazen award met een persoonlijke inscriptie. Als je wilt kun je ook kiezen voor meer klassieke trofeeën zoals een sportbeker of medaille. Deze zijn vooral geschikt voor geleverde prestaties, bijvoorbeeld voor de beste verkoper of de werknemer die het meest voor de verduurzaming van het bedrijf heeft gedaan.