Zakelijke Vrienden
Image default
Auto-industrie

Ontdek de voordelen van een BPM calculator

Voor het importeren van een auto uit het buitenland moet belasting betaald worden. Dit wordt ook wel BPM genoemd. De hoogte van de BPM van de auto die je wil importeren is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn meerdere opties die door de Belastingdienst zijn goedgekeurd voor het bereken van de BPM. Bij het maken van deze berekening mag uitgegaan worden van de meest gunstige waarde.

BPM calculator voor het berekenen van de meest gunstige waarde

Om je te helpen met het bereken van de BPM en de meest gunstige waarde te achterhalen, hebben we een online BPM calculator ontwikkeld. Bij het maken van een berekening voor de BPM hanteren we de handelswaarde van het voertuig. Deze manier van berekenen is goedgekeurd door de Belastingdienst en zorgt ervoor dat het bedrag dat je aan belasting moet betalen veel voordeliger uit kan vallen. Het voordeel kan soms zelfs oplopen tot enkele duizenden euro’s!

Hoe werkt een BPM calculator?

Als je onze BPM calculator gaat gebruiken, moet je een aantal gegevens invullen van de auto die je wil importeren. De calculator wil onder andere weten wat de catalogusprijs van de auto is en wat voor brandstof de auto gebruikt. Ook zal er gevraagd worden naar de datum van de eerste toelating en het merk van de auto. Na het invullen van de gegevens zal de calculator de meest gunstige prijs berekenen. Dankzij een berekening via onze BPM calculator wordt het importeren van en auto nog een stuk aantrekkelijker! Wil je nu al ongeveer weten waar je aan toe bent? Vraag dan alvast hier een gratis BPM indicatie aan.

Gebaseerd op een officiële koerslijst

De berekening die gemaakt is door onze BPM calculator is gebaseerd op een officiële koerslijst. Voor een onafhankelijke en objectieve waardebepaling maken we gebruik van een zorgvuldig opgebouwde database. De informatie die we gebruiken voor het bepalen van de waarde komt van uiteenlopende bronnen, zoals leasemaatschappijen, auto groothandelaren en verschillende autobedrijven. Onze nauwkeurige werkwijze zorgt ervoor dat onze BPM calculator altijd een correcte BPM aangeeft.

Verkoop- en handelswaarde doorlopend getoetst

De jarenlange ervaring van onze specialisten zorgt ervoor dat alle gegevens op een juiste manier verwerkt worden in de BPM calculator. De verkoop- en handelswaarde wordt bovendien doorlopend getoetst aan de actuele marktinformatie. We voorkomen op deze manier dat de waarden van de BPM calculator gemanipuleerd kunnen worden door incidentele transacties. Je weet dus zeker dat de berekening die gemaakt is via onze BPM calculator een betrouwbare en de meest gunstige berekening is.

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

Ook een BPM berekening laten maken die de meest gunstige waarde oplevert? Vraag dan alvast een gratis BPM indicatie aan. Een exacte BPM berekening met onze calculator kost € 24,95, inclusief btw. Het is bij ons bovendien een optie om je BPM berekening nog eenvoudiger te regelen door online automatisch het complete BPM aangifteformulier voor de Belastingdienst in te vullen. Het invullen van dit aangifteformulier scheelt je bovendien ook nog eens veel tijd!