Zakelijke Vrienden
Image default
Marketing en reclame

Waarom een interactieve video laten maken?

Waarom een interactieve video laten maken?

Interactieve video is een videomarketingtool met een aantal interessante voordelen voor marketeers. Je kunt deze vorm van video zien als een dynamische video of animatie, waarin bepaalde onderdelen klikbaar zijn. Hierdoor reageert de video op de acties van de kijker. Zo heeft jouw kijker het gevoel dat hij of zij zelf in controle is, terwijl iedere actie die ze uitvoeren tegelijkertijd waardevolle data oplevert voor jou en jouw bedrijf. Met deze data krijg je nieuwe inzichten in jouw doelgroep, waar je vervolgens op kunt inspelen of op basis daarvan kunt optimaliseren. Wij hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen hoe interessant dit is vanuit een marketing oogpunt.

Welke vormen van interactiviteit zijn er?

Binnen interactieve video is er veel mogelijk en de ontwikkelingen blijven doorgaan. Grofweg zijn er drie opties: branching, overlays of een combinatie van die twee. Met de eerste optie geef je de kijker interactieve keuzes die vervolgens de videocontent beïnvloeden. Er verandert wezenlijk iets aan de verhaallijn of de scenes die de kijker te zien krijgt. Bij de tweede optie werk je met een soort onzichtbare laag over jouw video heen, waar je een aantal klikbare en interactieve elementen toevoegt. Een interessante optie voor bijvoorbeeld shoppable video. Hierin bied je jouw product(en) aan in de video, waarbij je een klikbare knop over het product heen legt. Zo hoeven jouw kijkers niet op zoek te gaan naar het desbetreffende product online, maar kunnen ze met één druk op de knop het product bekijken en aanschaffen. Mensen aanzetten tot actie was nog nooit zo laagdrempelig!

Waarvoor gebruik je een interactieve video?

Zoals je net hebt kunnen lezen is interactieve video een uitstekende, laagdrempelige leadgenerator. Het voorbeeld van shoppable video is slechts één van de vele mogelijkheden. Denk ook aan met één druk op de knop bellen, een interactief contactformulier, of andere call to actions. Een interactieve video laten maken is ook perfect als e-learning tool. Mensen onthouden informatie immers het allerbeste als ze het niet alleen horen en zien, maar er ook iets mee doen. Denk bijvoorbeeld aan controlevragen aan het eind van een instructievideo. Ook onthouden ze de informatie vaak langer. Nog een mooie toepassing van interactieve video is het ontzorgen van jouw klantenservice. Vaak komen hier veel dezelfde vragen binnen, die veel tijd in beslag nemen. Wat nou als je een interactieve video laat maken waarin alle meest gestelde vragen worden behandeld en beantwoord?

Interactieve video laat je maken

Het produceren en programmeren van een interactieve video is vakmanschap. Je doet er dan ook goed aan om dit uit te besteden aan een professioneel en ervaren bedrijf. Videomarketingbureau ZoomWorks, gevestigd in Deventer, is zo’n bedrijf. Hun team van marketeers en audiovisuele specialisten heeft al vele klanten blij mogen maken met waardevolle interactieve video’s die hun doel bereiken. En daar worden ze zelf ook weer blij van. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar voorbeelden van interactieve video? Neem eens een kijkje op de website van videomarketingbureau ZoomWorks of neem rechtstreeks contact met ze op. Ze helpen je graag verder.

https://zoomworks.nl/interactieve-video-laten-maken/