Zakelijke Vrienden
Image default
Bouw en onderhoud

Het onderhouden van je douche: belangrijker dan je denkt

Een van de belangrijkste plekken in de badkamer is de douche. Het is een plek waar je kunt ontspannen en jezelf kunt opfrissen. Maar om ervoor te zorgen dat je douche altijd schoon en hygiënisch is, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. In deze blog bespreken we verschillende tips voor het onderhouden van de douche, zodat je er altijd van kunt genieten.

 

Regelmatig schoonmaken

Om de groei van schimmel en bacteriën te voorkomen, is het belangrijk om de douche regelmatig schoon te maken. Dit betekent dat je de tegels, douchekop, douchegordijn en andere oppervlakken in de douche moet reinigen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel of spons.

 

Voegjes en kitranden

Controleer de voegjes en kitranden regelmatig op scheurtjes en schimmel. Als er schimmel zichtbaar is, kun je dit verwijderen met een schimmelverwijderaar. Mocht er sprake zijn van scheurtjes in de voegjes of kitranden, dan is het belangrijk om deze te repareren om lekkages te voorkomen.

Als je een douchegordijn hebt, was deze dan regelmatig op 30 graden om schimmel te voorkomen. Bij een douchecabine met glazen deuren is het belangrijk om de deuren na elke douchebeurt droog te maken met een trekker. Zo voorkom je kalkaanslag.

 

Douchekop en ventilatie

Kalkaanslag op de douchekop kan ervoor zorgen dat de waterstraal minder krachtig wordt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de douchekop regelmatig te ontkalken. Dit kun je doen door de douchekop los te schroeven en deze een nachtje te laten weken in een mengsel van water en azijn. De volgende dag spoel je de douchekop goed af en hij is weer als nieuw.

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om de afvoer regelmatig te reinigen. Haal haren en zeepresten uit de afvoer en gebruik eventueel een ontstopper om eventuele verstoppingen te verhelpen.

Een goede ventilatie is essentieel in een badkamer. Zorg ervoor dat de badkamer altijd goed geventileerd is om schimmel en vochtproblemen te voorkomen. Laat een raam openstaan of gebruik een ventilator.

 

Alle badkamer accessoires

Naast het onderhouden van de douche zelf, is het ook belangrijk om alle badkamer accessoires regelmatig schoon te maken. Denk hierbij aan de douchestang, douchegordijnringen, doucherekjes en andere accessoires die in de douche hangen of staan. Deze kunnen namelijk ook schimmel en bacteriën vasthouden.

 

Door bovenstaande tips op te volgen, zorg je ervoor dat je douche altijd schoon en hygiënisch is. Zo kun je altijd genieten van een ontspannen douchebeurt zonder je zorgen te maken over schimmel, bacteriën of andere viezigheid.

http://zakelijkvrienden.nl/