Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Help mijn wc is verstopt!

Een verstopte wc is geen pretje. Als dit niet snel verholpen wordt dan kunnen de problemen zich snel opstapelen. In deze blog gaan we de meest voorkomende oorzaken bespreken, wat je zelf kunt doen en wanneer een loodgieter gezocht moet worden.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte wc?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een verstopt toilet, zoals het gebruik van te veel wc papier. Vochtig toiletpapier, maandverband of andere voorwerpen zijn ook vaker het probleem, en dat terwijl zij absoluut niet thuis horen in het toilet. Oude leidingen of boomwortels die er doorheen groeien is een ander veel voorkomend probleem.

Nu denk je vast: ‘Maar dit zijn dingen die ik nu helemaal niet kan oplossen!” Geen zorgen, wij zijn hier om jou te helpen.

Wat kun je zelf doen als je wc verstopt is?

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen voordat een loodgieter gezocht moet worden.

Gebruik een ontstopper
Een ontstopper is verkrijgbaar in de bouwmarkt of huishoudzaken. Er zijn verschillende soorten maar de klassieke is de houten met de rode zuignap. Plaats de zuignap op de opening en duw en trek meerdere keren. Dit kan ervoor zorgen dat de verstopping loskomt. Herhaal dit meerdere keren, je kunt dit ook combineren met onderstaande tips.

Giet kokend water in het toilet
Kokend water kan net de verstopping oplossen. Verzamel een aantal water kokers met kokend water of een pan, zodat het een grote hoeveelheid in één keer is.

Vul een emmer met water
Een emmer met water geeft meer kracht en kan de verstopping doorduwen.

Gebruik een ontstoppingsmiddel
Je kunt een chemisch ontstoppingsmiddel halen in de supermarkt of bouwmarkt. Dit chemisch spul zal de verstopping kunnen oplossen. Volg de instructies goed op de verpakking. Houdt buiten bereik van kinderen want het is echt rotzooi en adem het zelf niet in!

Een professional inschakelen

Als dit allemaal niet lukt dan is het beter om een loodgieter in te schakelen, dan hele zware ontstoppers te gaan gebruiken. Deze zware chemische goedjes kunnen namelijk ook je leidingen oplossen, dan heb je nog een groter probleem. Een loodgieter heeft andere tools en middelen om je probleem snel op te lossen. Loodgieter Rotterdam gezocht? Klik dan op de link!