Zakelijke Vrienden
Image default
Bedrijven en samenleving

Gebruik jij nog pasjes binnen je bedrijf?

Vroeger werden pasjes voor alles gebruikt. Op dat moment was het de veiligste manier om een bedrijf te betreden. Als je een bedrijfspas bezat werd je gezien als deel van de organisatie en kon je overal naar binnen. Er zitten echter flink wat nadelen aan het werken met pasjes. Tegenwoordig zijn er technologische ontwikkelingen die veel effectiever zijn. Ben jij al overgestapt naar toegangscontrole?

Nadelen van pasjes voor toegang bedrijf

Voordat we het gaan hebben over alternatieven kijken we eerst naar de nadelen van pasjes. Allereerst loop je het risico dat je een pas snel kwijtraakt. Ze kunnen gemakkelijk uit je zak vallen of vergeten worden. Als een onbevoegde de kaart in handen krijgt hebben ze direct toegang tot het bedrijf, zo snel kan dat gaan. Het stopzetten van een pas is bovendien lastig en neemt veel tijd in beslag. Tegen de tijd dat het stopzetten is gelukt kan de pas allang gebruikt zijn door een ongewenst persoon. Werken met een pas is dus erg gevaarlijk en onhandig. 

Een ander nadeel wat zeker niet te vergeten is, is de slechte hygiëne. Als je met pasjes werkt moet je alsnog de deur opentrekken. De hele dag door zullen grote groepen werknemers door de deuren heen moeten waardoor het verspreiden van bacteriën snel kan gaan. 

Geavanceerde technologie voor ultieme veiligheid

Tegenwoordig hebben we apparatuur dat veel veiliger werkt dan ouderwetse passen. Zo hebben we nu vingerafdrukscanners: enkel de vingerafdrukken die bekend zijn in het systeem kunnen de deur openen. Dit is veel praktischer dan een pas, omdat je een vingerafdruk niet zomaar kwijt raakt. Ook hoef je niet iedere keer dat pasje uit je tas te pakken en kunnen mensen geen fraude plegen. Hetzelfde geldt voor gezicht scanners en irisscanners. Deze twee vormen toegangscontrole zijn ook nog extra hygiënisch aangezien je de deur niet vast hoeft te pakken.

Met een goede toegangscontrole kun je als bevoegde bent kun je binnen een paar tellen binnen zijn, terwijl onbevoegden geen manier hebben om binnen te komen. Meer weten Google dan naar een aantal goede bedijven. Hierbij is ons advies niet meteen te gaan voor de goedkoopste.